BM Raportörü, Kaşıkçı cinayetine ilişkin ses kayıtlarını dinledi

BM Raportörü, Kaşıkçı cinayetine ilişkin ses kayıtlarını dinledi

İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nda öldürülen Gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetini araştırmak üzere Türkiye'ye gelen BM Yargısız ve Keyfi İnfazlar Özel Raportörü Agnes Callamard'a söz konusu cinayet anına ait ses kayıtlarının dinletildiği öğrenildi.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliğinden daha önce yapılan açıklamada, Callamard'ın Suudi gazeteci Kaşıkçı cinayetine yönelik uluslararası soruşturma için 28 Ocak-2 Şubat'ta Türkiye'yi ziyaret edeceği belirtilmişti.

Açıklamada, Kaşıkçı cinayetine ilişkin uluslararası soruşturmanın Callamard'ın yetkisi altında yürütüleceği ve Callamard'ın talebi üzerine "Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili koşulların" insan hakları açısından gözden geçirileceği ve değerlendirileceği vurgulanmıştı.

İÇERİ ALINMAMIŞTI

Kaşıkçı soruşturması için Türkiye’ye gelen BM Raportörü Agnes Callamard, S. Arabistan’ın İstanbul Başkonsolosluğu binasına alınmamıştı. Kapıdan geri çevrilen Callamard, beraberindeki heyetle birlikte konsolosluğun çevresini gezmişti.

SES KAYITLARINI DİNLEDİ

Heyet daha sonra İstanbul Adliyesi’ne geçerek Başsavcı İrfan Fidan ile 4 saat görüştü. Bu görüşmenin ardından Callamard'a Kaşıkçı cinayetine ilişkin ses kayıtlarının dinletildiği öğrenildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN