Cemal Kaşıkçı Sokağı: Çünkü ifade özgürdür

Cemal Kaşıkçı Sokağı: Çünkü ifade özgürdür

Uluslararası Af Örgütü (UAÖ) Türkiye Şubesi, Cemal Kaşıkçı'nın adının sokağa verilmesi için imza kampanyası başlattı. Başkonsolosluğun bulunduğu Akasyalı Sokak'ın adı sembolik olarak hazırlanan tabela ile değiştirildi.

Suudi Arabistan Konsolosluğu'nda vahşice katledilen gazeteci Cemal Kaşıkçı için imza kampanyası başlatıldı. Suudi Arabistan Başkonsolosluğu'nun bulunduğu sokağın adının değiştirilmesi için başlatılan kampanya ile Cemal Kaşıkçı'nın hatırasının yaşatılması amaçlanıyor.

Uluslararası Af Örgütü (UAÖ) Türkiye Şubesi tarafından başlatılan kampanya nedeniyle konsolosluğun bulunduğu sokakta bir basın açıklaması yapılarak Cemal Kaşıkçı adına düzenlenmiş bir tabela sembolik olarak sokağın girişine konuldu.

Tabelanın asılmasının ardından örgüt tarafından şu açıklama yapıldı:

Cemal Kaşıkçı’nın kayboluşunun 100. gününde Uluslararası Af Örgütü (UAÖ) Türkiye Şubesi olarak Sınır Tanımayan Gazeteciler ile birlikte, İstanbul'daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu önünde toplanarak bir basın açıklaması yaptık ve Başkonsolosluğun bulunduğu Akasyalı Sokak’ın adını sembolik olarak "Cemal Kaşıkçı Sokağı" olarak değiştirdik.

UAÖ olarak, çağrıda bulunuyoruz. Kaşıkçı cinayetini ve Suudi Arabistan Krallığı’nın işlediği işkenceler dahil, tüm diğer suçlar hakkında Birleşmiş Milletler bağımsız bir soruşturma başlatmalıdır. Bu cinayetin sorumlularının en kısa sürede adalet önüne çıkarılmasını ve cezasız kalmamalarını istiyoruz.

Cemal Kaşıkçı cinayeti unutulmamalı. Toplumsal hafızanın canlı tutulması ve unutulmaması için İstanbul’daki Suudi Arabistan Konsolosluğu’nun bulunduğu sokağın adının “Cemal Kaşıkçı Sokağı” olarak değiştirilmesini talep ediyoruz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN