Boğaziçi'nde fişleme rezaleti

Boğaziçi'nde fişleme rezaleti

Boğaziçi Üniversitesi’nde ‘kayyım rektör istemiyoruz’ eylemlerine destek veren bazı öğrenciler Kabe fotoğrafına saygısızlığa tepki gösterince isim isim fişlenip hedef gösterildiler.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin iddiasına göre, rektör atanan Prof. Dr. Melih Bulu'yu protesto etmek için yapılan eylemde, yerde sergilenen Kabe resmi tepkilere yol açmıştı. Soruşturmaya konu olan 'Kabe' resminin yere serilmesine tepki gösteren üniversite öğrencilerinin, bir sosyal medya sitesindeki grup üzerinden fişlendiği ortaya çıktı.

Kabe resminin yere konulmasına sosyal medyada tepki gösteren Boğaziçi öğrencileri, içerisinde 15 bin Boğaziçi Üniversitesi mensubunun yer aldığı bir sosyal medya sitesindeki grup üzerinden isim isim fişlendiği belirlendi.

Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü (BİSAK), yaptığı paylaşımda, Kabe resminin yerde sergilendiğini duyurmuştu.

gzt'nin haberine göre, yapılan fişleme listelerinde takip edilen öğrencilerin yanına; 'bulundu' ve 'BİSAK rt'ledi' şeklinde notlar düşüldü. Fişleme yapan grubun, değişik renklerle bu listeyi güncellediği iddia edildi.

bogaziciogrenciler.jpgFişleme listesi

FİŞLENENLERE YAPTIRIM UYGULANMASI İSTENDİ

Fişlenen öğrencilerin isimleri iftiralarla birlikte üniversite akademisyenleri ile paylaşılmakta ve öğrencilerin okuldan atılması, disiplin cezası alması ve yurtdışı lisansüstü eğitim için gerekli olan akademik referansların engellenmesi gibi eğitim hayatlarını etkileyecek çeşitli yaptırımlar uygulanması istendiği öne sürüldü. Fişlenen öğrencilerin, ders içeriği paylaşmak için kurulan sosyal mecralardan dahi atıldığı iddia edildi.

"TEK TEK İFŞALANACAKLAR"

Sosyal medya hesaplarının altına "Hepinizin kim olduğunu biliyoruz. Hepinizi de teker teker ifşalayacağız" ve #cadıavıbaşlasın hastagi açan LGBT destekçisi grup belirli isimleri hedef gösterdi.

LGBT destekçisi ifşacı grubun "tek tek ifşalanacak hepsi kimse merak etmesin" şeklinde yazdıkları postlar Boğaziçi'nde organize bir ifşa kampanyası yürütüldüğü iddialarını gözler önüne serdi.

Boğaziçi Üniversitesi'nde okuyan öğrencilerin kurduğu BİSAK'ın terör örgütü olması gerektiğini söyleyen LGBT destekçisi ifşacı grup konu ile ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

BİSAK: FİŞLEMEEYE KARŞI ARKADAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ

Konuyla ilgili açıklama yapan BİSAK, “Son günlerde mesnetsiz iddialar yönelterek üyelerimize ve arkadaşlarımıza karşı fişleme kampanyası başlatılmıştır. İftira atılarak insanların kariyerlerinin karartılmaya çalışılması asla kabul edilemez. Fişlemeye, karalamaya ve hakarete uğrayan arkadaşlarımızın yanındayız.” ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından rektör atanan Melih Bulu'yu protesto etmek için, sergi düzenleneceğini duyurarak resim ve heykel gibi sanat eserlerinin sergiye gönderilmesi çağrısında bulundu.

22 Ocak'ta Türkiye'nin farklı bölgelerinden dayanışma için gönderilen baskılı ve dijital eserlerle bir sergi düzenledi. Boğaziçi'nden öğrencilerin anlatımına göre, birçok eser yer olmadığı için yerde sergilendi. Soruşturmaya konu olan 'Kabe' resmi de bunlardan biriydi. Söz konusu resimde, Kabe görselinin üzerine "Şahmeran" figürünün konulduğu görülüyordu. Resmin 4 köşesinde farklı LGBTİ+ bayrakları yer alıyordu.

Boğaziçi Üniversitesi İslam Araştırmaları Kulübü'nün (BİSAK) attığı bir tweet ile söz konusu resim bir anda sosyal medyada konuşulmaya başlandı. 

Kulüp, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Boğaziçi Üniversiteleri İslam Araştırmaları Kulübü olarak üniversitemiz dahilinde İslami değerlerimizin fütursuzca alaya alınmasına müsaade etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bu paylaşımın ardından soruşturma başlattı ve 7 öğrenci hakkında gözaltı kararı verdi.

BOĞAZİÇİ LGBTİ KULÜBÜ'NDE ARAMA YAPILDI

İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamasında "Boğaziçi Üniversitesi LGBTi+ Kulübünde yapılan aramada; PKK terör örgütü amblemli ve propaganda içerikli yasaklanmış bir kitap, LGBTİ bayrakları ile eylemlerde kullanılan çeşitli afiş ve pankartlar ele geçirilmiştir." ifadelerine yer verildi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN