Borusan Otomotiv Motorsport İtalya'da podyumda

Borusan Otomotiv Motorsport İtalya'da podyumda

3H Endurance Champions Cup İtalya Mugello yarışında Grubunda 2. genel klasmanda ise 3. olan Borusan Otomotiv Motorsport, ülkesine lider olarak dönme başarısı gösterdi

3H Endurance Champions Cup İtalya Mugello yarışında Grubunda 2. genel klasmanda ise 3. olan Borusan Otomotiv Motorsport, ülkesine grubunda lider olarak döndü.

LİDER DÖNDÜ

5 yarıştan oluşan 3H Endurance Champions Cup’ın 4’üncü yarışına İtalya’nın ünlü Mugello pistinde katılan Borusan Otomotiv Motorsport, kupanın bitimine bir yarış kala önemli bir avantaj yakaladı ve Mugello’da grup liderliğini korumak dışında rakipleri ile arasındaki puan farkını da açarak ülkesine döndü.

Borusan Otomotiv Motorsport pilotları, Mugello yarışı sıralama turlarında elde ettikleri zaman ile genel klasmanda 9. gruplarında ise 3. sırada yarışa başlama hakkını kazandılar. Gruplarındaki ilk beş otomobilin çok yakın dereceler elde etmesi yarışın ne kadar çekişmeli geçeceğinin de sinyallerini vermiş oldu.

Mugello pistinde sporcuları Aytaç Biter, Levent Kocabıyık ve Fatih Ayhan ile start alan BOM ilk turdan son tura kadar büyük bir mücadele içerisinde yarışı sürdürdü. Yarışın 8. turunda grup liderliğine yükselen takım yarışın büyük bir kısmını lider götürse de son viraja kadar tampon tampona bir mücadele ile geçen birincilik yarışında finişe genel klasmanda 3., grubunda ise 2. sırada gelerek bir önceki yarış olan Hırvatistan’da ele geçirdiği liderliği puan farkını açarak korumuş oldu.

Yarış sonrasında takım sorumlusu İbrahim Okyay; “Borusan Otomotiv Motorsport olarak, Shell’in en iyi performans yakıtı olan Shell V-Power Nitro+’ı  ve Pureplus Teknolojisi ile geliştirilen Shell Helix Ultra motor yağlarını tercih ediyoruz. Shell V-Power Nitro+  motor parçalarındaki sürtünmeyi azaltarak tekerleklere daha fazla güç iletebiliyor. Doğalgazdan üretilen ilk motoryağı olan Shell Helix motor yağı, araçların motorlarını temiz tutuyor, motor ömrünü uzatıyor ve motor performansını arttırarak yarış pistindeki başarımıza katkı sağlıyor” diye ilave etti.

Borusan Otomotiv ana sponsorluğunda yarışan takımın diğer sponsorları Shell, Borusan Lojistik ve Glasurit’tir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN