Boşanma aşamasındaki eşini öldüren zanlıya ağırlaştırılmış müebbet

Boşanma aşamasındaki eşini öldüren zanlıya ağırlaştırılmış müebbet

Denizli’de boşanma aşamasındaki eşi Hafize Kurban’ı boynundan bıçaklayarak öldüren Uğur Kurban'ın yargılaması tamamlandı. Sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapsine karar verilerek, 24 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası verilmesine hükmedildi.

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde boşanma aşamasında olduğu eşi 23 yaşındaki Hafize Kurban’ı, 27 Ağustos 2019 tarihinde boynundan bıçaklayarak ölümüne sebep olan Uğur Kurban hakkında, “tasarlayarak eşi öldürme”, “kasten yaralama”, “kişisel verilerin kaydedilmesi” ve “özel hayatın gizliliğini ihlal” suçlarından dava açılmıştı.

10'UNCU DURUŞMADA KARAR ÇIKTI

Cumhuriyet savcısının bir önceki duruşmada, “tasarlayarak eşi öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep ettiği Uğur Kurban’ın yargılanmasında bugün görülen 10'uncu duruşmada karar verildi.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

Koronavirüs tedbirleri kapsamında basına kapalı olarak Denizli 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya sanık Uğur Kurban, tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Maktul Hafize Kurban’ın yakınları ile avukatları da duruşmaya katıldı.

Uğur Kurban'ın karar duruşmasında mahkeme salonunda bulunma talebi üzerine, karar duruşması 5 Kasım'a ertelenmişti. Bugün gerçekleştirilen duruşmada Uğur Kurban’a ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilerek 24 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası ile cezalandırılmasına hükmedildi.

Denizli Adalet Sarayı önünde toplanan sivil toplum kuruluşları üyeleri, basın açıklamasında bulunarak, sanık Uğur Kurban’a yüksek bir ceza beklediklerini ve dava sonucunu bir üst mahkemeye taşıyacaklarını belirtti.

NE OLMUŞTU?

Pamukkale ilçesinde boşanma aşamasında olduğu eşi Uğur Kurban tarafından 27 Ağustos 2019'da boynundan bıçaklanan 23 yaşındaki Hafize Kurban, olaydan 9 gün sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirmişti. Tutuklanan sanık hakkında "tasarlayarak eşi öldürme", "kasten yaralama", "kişisel verilerin kaydedilmesi" ve "özel hayatın gizliliğini ihlal" suçlarından dava açılmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN