31 günde 21 kadın öldürüldü!

31 günde 21 kadın öldürüldü!

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun raporuna göre, ekim ayında 21 kadın öldürüldü, 8 kadın şüpheli şekilde ölü bulundu. 21 kadından 12’sinin ise neden öldürüldüğü tespit edilemedi.

SEDA ÇAKIR | KARAR

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Ekim 2020 Raporu'nu paylaştı. Rapora göre bu ay 21 kadın cinayeti işlendi, 8 kadın şüpheli bir şekilde ölü bulundu. Öldürülen 21 kadından 12’sinin neden öldürüldüğü tespit edilemedi, 9’u da boşanmak istemek, barışmayı reddetmek, evlenmeyi reddetmek, ilişkiyi reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak isterken öldürüldü.

RAPORUN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ

bahane8.jpg

KADINLAR KİM TARAFINDAN ÖLDÜRÜLDÜ?

Ekim ayında öldürülen 21 kadının 6’sı birlikte olduğu erkek, 5’i evli olduğu erkek, 5’i  tanıdık birisi, 1’i eskiden evli olduğu erkek, 1’i eskiden birlikte olduğu erkek ve 1’i de kardeşi tarafından öldürüldü. 2 kadının ölümüne sebep olan kişilerin yakınlık durumu tespit edilemedi.

kim6.jpg

KADINLAR NEREDE ÖLDÜRÜLDÜ?

Kadınların 12’si evinde, 2’si arabada, 2’si iş yerinde, 2’si sokak ortasında, 1’i de ıssız bir yerde, 1’i kuaförde öldürüldü. 1’inin öldürüldüğü yer tespit edilemedi. Bu ay öldürülen kadınların yüzde 57’si evlerinde öldürüldü.

Rapora göre, katledilen kadınların 14’ü ateşli silahlarla, 5’i kesici aletle, 2’si de boğularak öldürüldü.

nerede6.jpg

ŞÜPHELİ KADIN ÖLÜMLERİ

Raporda ayrıca pandemi süreciyle birlikte ciddi oranda artış yaşanan şüpheli kadın ölümlerine de dikkat çekildi. Şüpheli kadın ölümlerin kadın cinayetlerinden daha da zorlu olduğu ifade edilirken, kadınların öldürülüp öldürülmediği, gerçekten kaza ile mi öldükleri, kadınların toplumsal cinsiyet temelli öldürülüp öldürülmediği (kadın cinayeti olup olmadığı), intihar edip etmedikleri veya intihara sürüklenip sürüklenmediklerinin açığa çıkarılması gerektiği kaydedildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN