Korkunç gerçek ortaya çıktı: Son 1 ayda 21 kadın öldürüldü

Korkunç gerçek ortaya çıktı: Son 1 ayda 21 kadın öldürüldü

Ekim ayı hak ihlalleri raporunu açıklayan CHP'li Sezgin Tanrıkulu, bir ayda 21 kadın öldürüldüğünü, etkinlik ve eylemlerde gözaltına alınanların sayısının ise 194 kişi olduğunu belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili ve Meclis İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanvekili Sezgin Tanrıkulu, ekim ayında yaşanan hak ihlallerine ilişkin hazırladığı raporu açıkladı. 

Tanrıkulu'nun hazırladığı rapora göre, ekim ayı hak ihlalleri raporunu yayımladı. Rapora göre 'Yaşam Hakkı İhlalleri' kapsamında ekim ayında 1’i çocuk 3 kişi yaralanırken, 42 kişi öldü.

Gazete Duvar'da yer alan habere göre, Türkiye'de 'İşkence ile Cezaevlerinde İşkence ve Kötü Muamele' ile ilgili olarak 339 hak ihlali yaşandı.

BİR AYDA 15 GAZETECİ CEZA ALDI

Düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında ise sosyal medya paylaşımları nedeniyle hakkında işlem yapılanların sayısı 51 olurken, düşünce ve ifade özgürlüğü ihlali sayısı toplam 508 oldu. Ayrıca bir ayda 8 gazeteci gözaltına alınırken, 4 gazeteci tutuklandı. 15 gazeteci ise hapis ya da para cezasına mahkum edildi.

EYLEMLERDE 194 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Ekim ayı içerisinde en az 58 etkinlik ve basın açıklamasına müdahale edilirken 8 etkinlik, gösteri ve tiyatro yasaklandı. Etkinlik ve eylemlerde gözaltına alınanların sayısı ise 194 kişi oldu. Toplantı ve gösteriler nedeniyle açılan davalarda 18 kişi hakkında mahkumiyet kararı verildi.

Raporda 'Yaşam Hakkı İhlalleri' kapsamında Ekim ayında Yargısız infaz, dur ihtarı, rastgele ateş açma olaylarında 2, silahlı çatışmalarda 12, cezaevlerinde 4, sivil çatışmalar nefret suçlarında 1’i çocuk 2, kadına yönelik şiddet sonucu 21 olmak üzere toplamda 42 kişi öldü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN