HDP'li Gergerlioğlu'ndan 'imar affı' çıkışı: Bu konuda herkes suçlu

HDP'li Gergerlioğlu'ndan 'imar affı' çıkışı: Bu konuda herkes suçlu

İmar afları ile rant düzeninin oluştuğunu belirten HDP'li Gergerlioğlu "Bu konuda herkes suçlu. İktidarlar da toplum da suçlu. Çünkü, toplum da iktidarların imar affı yapması istiyor ve imar affı yapana oy veriyor" dedi.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İzmir'de meydana gelen depremde yeni yapıların da yıkılmasının, bu yapıların yapı denetim iznine tabii olan hususlar dışında yapıldığını gösterdiğini söyledi. 

"İKTİDARLAR DA TOPLUM DA SUÇLU"

İmar aflarını sert sözlerle eleştiren Gergerlioğlu, "Defalarca rant, oy için ilan edilen imar aflarının artık bitmesi gerekiyor. Bu konuda herkes suçlu. İktidarlar da toplum da suçlu. Çünkü, toplum da iktidarların imar affı yapması istiyor ve imar affı yapana oy veriyor." diye konuştu. 

Gergerlioğlu, depremde hasar gören bölgenin afet bölgesi ilan edilmesini istedi. 

"BU DURUM KABUL EDİLEMEZ"

İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi'nin 25 yaş altı ve 50 yaş üstü vatandaşlara geçici süreli iş sözleşmesi düzenlemesini de içerdiğini dile getiren Gergerlioğlu, bunun kabul edilebilecek bir şey olmadığını söyledi. 

Kanun teklifinin, kıdem tazminatını ve emeklilik haklarını engellediğini belirten Gergerlioğlu, "Zaten işsizliğin çok olduğunu bir ortamda ekonominin kötüye gitmesinin faturasını işsiz gençlerin ve aile geçindiren anne, babaların sırtına vurarak gidermeye çalışıyorlar" değerlendirmesini yaptı. 

Türkiye'de hak ihlallerinin yoğun bir şekilde yaşandığını, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'nun gereği gibi çalışmadığını ve insan haklarıyla ilgili gereken çalışmaları yapmadığını ifade eden Gergerlioğlu, cezaevlerinde yaşanan bazı sorunları anlattı.

BABACAN İLE DAVUTOĞLU'NDAN DA TEPKİ

İmar aflarına DEVA Partisi lideri Ali Babacan ile Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da tepki göstermişti.

İzmir'de gazetecilere konuşan Babacan, imar affının yanlış bir uygulama olduğunun bir kez daha ortaya çıktığını belirterek, kentsel dönüşüm sürecinin hızlandırılması gerektiğini söyledi. 

Babacan şunları kaydetti: "İmar barışına en çok başvuruların olduğu illerden biri de İzmir'di. Biz en baştan beri buna karşı çıktık. Çok yanlış bir şeydi imar barışı. Kaynaklar hemen Türkiye'yi depreme hazırlamaya sarf edilmeli. Kaynaklar Kanal İstanbul gibi rant projeleri yerine depreme hazırlık için sarf edilmeli. Kentsel dönüşüm iyi bir model ama yavaş işliyor."

Yine deprem bölgesi İzmir'de açıklamalarda bulunan Davutoğlu da imar barışı adı altında bazı ruhsatsız binaların ruhsatlandırıldığını belirterek kamu bütçe açıklarını kapatmak için imar barışının yapıldığını söyledi. Davutoğlu, şu an bunun zararlarının görüldüğünü belirtti. 

Davutoğlu şunları söyledi: "Geçmişte imar barışı adı altında yapılan bazı ruhsatsız binaların dahi kamu bütçe açıklarını kapatmak için, bir kaynak oluşturmak için bir af kapsamına alınmasının zararlarını görüyoruz. Kuralları objektif olarak ortaya konmuş bir imar yasasına ve il bazında şekillenmiş yeni bir anlayışa ihtiyaç var."

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN