Çin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı çocukları toplama kampına gönderdi

Çin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı çocukları toplama kampına gönderdi

Meryem Faruh isimli Doğu Türkistanlı kadın, Çin'in zorla alıkoyup toplama kamplarına gönderdiği Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı kızları için Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan yardım istedi.

Çin'de Doğu Türkistanlı Uygur Türkleri'ne uygulanan baskılar her geçen gün artıyor. Milyonlarca Doğu Türkistanlı zorla Çin'in değişik bölgelerinde toplama kamplarına götürülüyor ve bir daha kendilerinden haber alınamıyor. Yaşı küçük çocukların ise büyük bir kısmı ailelerinden zorla alınarak sözde 'anaokulları'na yerleştiriliyor. Bunun son örneği ise, Türkiye'ye sığınan ve çocukları Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan Doğu Türkistanlı Meryem Faruh'un kızlarından bir daha haber alamamasıyla ortaya çıktı. 

Meryem Faruh, 25 Ekim'de sosyal medya hesabından yaptığı ilk paylaşımda, Zarife ve Zahide isimli Türkiye Cumhuriyeti kimliği taşıyan kızlarının Çinli makamlarca ellerinden zorla alındığını ve toplama kamplarına gönderildiklerini duyurmuştu.

 

Meryem Faruh bugün yaptığı paylaşımda ise, kızlarına hala kavuşamadığını ifade edip, "Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olan kızlarım nerede? Neden hala Pekin büyükelçimize kızlarımla ilgili bilgi vermiyorsunuz" diyerek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan yardım istedi.

 

ANNE BABALARINDAN KOPARILAN UYGUR ÇOÇUKLARI TOPLAMA KAMPLARINA GÖNDERİLİYOR

 Anne ve babaları Çin yönetimi tarafından toplama kamplarına gönderilen Doğu Türkistanlı çocukların tutulduğu kampların görüntüleri geçtiğimiz yıl ortaya çıkmıştı.

Çin'deki insan hakları ihlalleriyle ilgili yayım yapan İtalya merkezli "Bitter Winter" isimli dergi, anne ve babaları toplama kamplarına gönderilen küçük çocukların kaldığı, "sevgi dolu kalp" anlamına gelen merkezlerden birini gizlice kayda almıştı.

3-kopya.jpg

Tam zamanlı olarak, gözetleme kuleleri ve dikenli tellerle çevrili toplama kampında yoğun güvenlik önlemleri altında sadece Çince eğitime tabi tutulan çocukların dış dünyaya bağlantısı neredeyse yok. Ayrıca çocukların dışarı çıkmasına izin de verilmiyor. Habere göre etrafı yüksek duvarlar ve dikenli tellerle çevrili söz konusu 'okullar' yoğun biçimde korunuyor.

4-kopya.jpg

Yurtdışında yaşayan Uygurların beyin yıkama ya da asimilasyon merkezleri olarak tanımladığı tesisler Doğu Türkistan genelinde birçok yerde bulunuyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN