Haber alınamayan 4 Uygur Türkü'nün sesi olacaklar

Haber alınamayan 4 Uygur Türkü'nün sesi olacaklar

Doğu Türkistan İnsan Hakları İzleme Cemiyeti, Endonezya’da tutuklandıktan sonra Çin’e iade edildiği ileri sürülen 4 Uygur Türkü için bugün basın açıklaması yapılacağını duyurdu.

Doğu Türkistan İnsan Hakları İzleme Cemiyeti, 2015 yılında Endonezya’da tutuklanan 4 Uygur Türkü’nden mahkumiyet sürelerinin bitmesine rağmen haber alınamaması ve Çin’e iade edildiklerine ilişkin iddialar üzerine Endonezya Cumhuriyeti İstanbul Başkonslosluğu önünde bugün basın açıklama yapılacağını duyurdu.  Açıklamada, “Hiçbir Doğu Türkistanlının bir daha Çin’e iade edilmemesi ve sesimizi duyurmak için basın açıklaması yapacağız” denildi.  

4 Doğu Türkistanlının akıbetleri kamuoyunda ciddi endişelere  yol açtığı belirtilen basın duyurusu açıklamasında, şu ifadelere yer verildi:   

2015 senesi Endonezya’da tutuklanan Ahmet Mahmut, Abdulbasit Tüzer, Abdullah Bayram, Ahmet Bozoğlan adlarındaki dört Doğu Türkistanlının 2020 senesi tutukluluk süresi bitmiş olup, 24 Ekim 2020 tarihinden bu yana sosyal medyada ve bazı haber sitelerinde onların Çin’e iade edildiği iddia edilmektedir.  

“AKIBETLERİ ENDİŞEYE YOL AÇIYOR” 

8 milyondan fazla Doğu Türkistanlının toplama kampına alındığı, insan hakları ihlallerinin açık anlamda soykırıma dönüştüğü böyle bir dönemde, Endonezya’dan iade edildiği iddia edilen dört Doğu Türkistanlının akıbetleri kamuoyunda ciddi endişelere ve ızdıraba yol açmaktadır. 

Bu konudaki kamuoyu endişelerini dile getirmek, herhangi bir Doğu Türkistanlının bir daha Çin’e iade edilmemesi için sesimizi duyurmak, uluslararası kanun ve sözleşmelerin uygulanması yönündeki temennilerimizi ifade etmek maksadıyla, Doğu Türkistan İnsan Hakları İzleme Cemiyeti 28 Ekim 2020 saat 10:00’da Endonezya Cumhuriyeti İstanbul Başkonslosluğu önünde basın açıklaması düzenleyecektir. 

Basın açıklaması cemiyetimiz tarafından yapılacak olup, pandemi sürecindeki kurallar dikkate alınarak az sayıda insanın katılımı ile kısa sürede tamamlanacaktır. Bütün basın davetlidir. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN