Çin, Uygur Türklerini yine geri çevirdi! Konsolosluk dilekçeleri kabul etmedi

Uygur Türkleri, Çin'deki toplama kamplarında zorla tutulan ailelerini bulmak için İstanbul'daki Çin Konsolosluğu'na dilekçe vermek istedi fakat seslerini yine duyan olmadı.

Çin'deki toplama kamplarına zorla götürülen ailelerini bulmak için kamuoyu desteği arayan Uygur Türkleri, 2 Aralık'ta Sarıyer'de bulunan Çin Halk Cumhuriyeti'nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplanarak dilekçe vermek istedi.

Daha önce olduğu gibi bir kez daha içeriye alınmayan Uygur Türkleri, aileleri için dilekçe hazırladıklarını fakat içeriye alınmadıklarını söyledi.

UYGUR TÜRKLERİ DİLEKÇE BİLE VEREMİYOR

4 yıldır irtibat kuramadıkları yakınlarına ulaşabilmek talebiyle dilekçe sunmak isteyen Uygur Türkleri, Çin Başkonsolosluğu tarafından geri çevrildi. Çin aynı zamanda böylece kendi vatandaşlarının dilekçelerini de kabul etmemiş oldu. 

Yıllardır haber alamadığı annesine ulaşabilmek için konsolosluğa Uygur Türkü, Cevlan Şirmehmet, Twitter'dan bu kez Çin'in 'dilekçe zulmü'nü paylaştı.

NE OLMUŞTU?

2019'un Aralık ayında da Çin'in Ankara Büyükelçisi Deng Li'nin 'Uygur Türkleri dilekçe versin, ailelerini bulalım' çağrısında bulunmuş, bunun üzerine Uygur Türkleri internet üzerinden dilekçe vermişti.

Fakat internet üzerinden dilekçeleri kabul edilmediği için Uygur Türkleri, Çin Halk Cumhuriyeti'nin İstanbul Başkonsolosluğu'na giderek dilekçe vermeye çalışmıştı. Uygur Türkleri bu kez de konsolosluk yetkilileri tarafından geri çevrilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN