Ailelerini arayan Uygur Türkleri İstanbul'daki Çin Konsolosluğu'ndan geri çevrildi

Ailelerini arayan Uygur Türkleri İstanbul'daki Çin Konsolosluğu'ndan geri çevrildi

Çin'deki toplama kamplarına zorla götürülen ailelerini bulmak için kamuoyu desteği arayan Uygur Türkleri bugün de Sarıyer'de bulunan Çin Konsolosluğu'nun önünde toplandı. Buradan geri çevrilen Uygur Türkleri, gözyaşları içinde ailelerini bulmak istediklerini, bunun için dilekçe hazırladıklarını söyledi.

Çin'deki toplama kamplarına zorla götürülen ailelerini bulmak için kamuoyu desteği arayan Uygur Türkleri bugün de Sarıyer'de bulunan Çin Halk Cumhuriyeti'nin İstanbul Başkonsolosluğu önünde toplandı.

Buradan geri çevrilen Uygur Türkleri, gözyaşları içinde ailelerini bulmak istediklerini, bunun için dilekçe hazırladıklarını söyledi.

2019'un Aralık ayında Çin'in Ankara Büyükelçisi Deng Li'nin 'Uygur Türkleri dilekçe versin, ailelerini bulalım' çağrısına uyduklarına belirten Uygur Türkleri, internet üzerinden verdikleri dilekçeleri kabul edilmediğini, bunun üzerine buraya geldiklerini ve yine de konsolosluk yetkilileri tarafından geri çevrildiklerini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN