BTK'dan Pinterest için reklam kararı

BTK'dan Pinterest için reklam kararı

Sosyal medya platformları Türkiye'ye temsilci atamaya devam ediyor. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), temsilci atama yükümlülüğünü yerine getiren Pinterest'in reklam yasağını kaldırmaya karar verdi.

BTK, sosyal ağ sağlayıcısı Pinterest'in, temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüğünü yerine getirmesi dolayısıyla reklam yasağının kaldırılmasına karar verdi. Daha önce Youtube, Facebook, Tiktok ve Instagram gibi dev şirkeler de Türkiye'ye temsilci atamıştı.

BTK'nin, Pinterest Inc Adlı Sosyal Ağ Sağlayıcıya Reklam Verilmesinin Yasaklanması Kararının Kaldırılmasına İlişkin Başkan Kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

pinterestturkiye.jpg

Buna göre, Pinterest'in, ilgili kanunda düzenlenen temsilci belirleme ve bildirme yükümlülüğünü yerine getirmesi nedeniyle 19 Ocak 2021 tarihli reklam yasağının kaldırılması kararlaştırıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN