TikTok’tan sonra Dailymotion da Türkiye’ye temsilci atadı

TikTok’tan sonra Dailymotion da Türkiye’ye temsilci atadı

Çıkarılan sosyal medya yasası sonrası video izleme platformu Dailymotion, Türkiye’ye temsilci atama kararı aldı aldı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, VK, YouTube ve TikTok'un ardından Dailymotion da Türkiye'ye temsilci atayacağını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter hesabından, “TikTok’tan sonra Dailymotion’dan da güzel haber geldi” diyerek platformun kararını duyurdu.

Sayan, Dailtmotion’ın günlük erişiminin 1 milyondan fazla olduğunu anımsatarak “Henüz temsilci atamayan sosyal ağlardan da en kısa zamanda aynı adımı bekliyoruz!” diye yazdı.

Sayan şunları kaydetti: “Sosyal ağların gelişiyle vatandaşlarımız sosyal ağlarda karşılaştıkları olumsuzluklarda muhatap bulabilecek. Taklit hesap, dolandırıcılık, zorbalık vb. durumlarda vatandaşlarımız şikayetlerine daha kolay çözüm bulabilecekler.”

1 Ekim 2020’de yürürlüğe giren yasayla, Youtube, Facebook, Twitter, Instagram ve TikTok gibi yurt dışı kaynaklı sosyal ağ sağlayıcıları, Türkiye’de yetkili en az bir gerçek veya tüzel temsilci belirlemek ve verilerini Türkiye’de barındırmakla yükümlü kılınmıştı.

40 MİLYON CEZA KESİLMİŞTİ

Bugüne dek Youtube ve TikTok temsilci atayacağını duyurmuştu. Temsilci atamayan şirketlere bugüne kadar toplamda 40 milyon lira ceza verilmişti. Bir sonraki aşamalar reklam yasağı ve erişim kısıtlaması.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN