Bursa’da tiyatro İstanbul’da bale

Bursa’da tiyatro İstanbul’da bale

Bursa’da tiyatro İstanbul’da bale

BURSA’DA MEHMET AKİF OYUNU  

Aydın, mebus, vaiz, dava adamı, kahraman ve şair. Kurtuluş’a adanmış bir ömür. Mücadelenin, kurtuluşun destanını, ‘İstiklal Marşı’nı yazan ‘vatan şairi’ Mehmet Akif Ersoy tiyatro sahnesinde. Akif’in hayatına, dönemin Anadolusu’na, müzikler ve tasavvuf eşliğinde unutulmayacak bir seyahat imkânı. Devlet Tiyatroları’nın Burak Akyüz’ün yazdığı, Murat Ozan’ın yönettiği ‘Şair, Şiir, Şuur Mehmet Akif Ersoy’ oyunu Bursa’da ilk kez Ahmet Vefik Paşa Sahnesinde.  

19-11/28/2.jpg

TULUYHAN UĞURLU İZMİR’DE 

Piyanist-besteci Tuluyhan Uğurlu cumartesi günü saat 20.30’da Atatürk Kültür Merkezi Yunus Emre sahnesinde gerçekleşecek konserde İzmirliler için özel hazırladığı ‘Bir Ege Hikayesi’ni seslendirecek.  Mitolojiden günümüze Ege’nin ve Anadolu’nun hikayesini anlatan konser boyunca sanatçıya dev perdeden Truvalı, Bergamalı, İyonyalı, Lidyalı, ya da Bizanslı, Selçuklu, Osmanlı ama hepsi Ege’yi yansıtan görüntüler eşlik edecek. 

GÖKHAN SERTER ABBARA’DA 

Abbara Kahvede  düzenlenen edebiyat söyleşilerinin bu hafta konuğu  şair  Gökhan Serter  olacak.   Geçtiğimiz günlerde çıkan yeni şiir  kitabı ‘Sonra Aşk Olur Her Yenilgi’ çerçevesinde şair Şakir Kurtulmuş ile muhabbet edecek olan Serter’in sohbetine tanık olmak isteyenler yarın (cumartesi) saat 17.00’da Üsküdar’daki Abbara Kahve’yi ziyaret edebilir.  

UYUYAN GÜZEL BALESİ 

İstanbul Devlet Opera ve Balesi’nin saheneleyeceği ‘Uyuyan Güzel’ balesi yarın (cumartesi) saat 16.00’da Kadıköy Belediyesi Süreyya Opera Sahnesinde. Yüz yıllık uykuya dalan güzel bir prensesin öyküsünü anlatan klasik bir Avrupa masalı olan,  aslen 1697’de Fransız Charles Perrault’un ve 1812’de Alman masal üstatları Grimm Kardeşler’in yazıya geçirdiği, kareografisini Petipa’nın yaptığı masalının besteleri ise Çaykovski imzasını taşıyor. Balede, uyuyan güzel Prenses Aurora’yı Büşra  Ay ve Berfu Elmas canlandırıyor.  

19-11/28/1.jpg

PERA’DA ‘BA’SU BA’DEL MEVT’  

Yrd. Doç. Dr. Begüm Gücük’ün kişisel resim sergisi ‘Ba’su Ba’del Mevt’ The Marmara Pera Sergi Salonu’nda sanatseverlerle buluşuyor.  Sanatçının, “Benim bitmeyen aşkım” dediği ve ölümden sonra yaşam anlamına odaklandığı eserlerinin yer aldığı sergi 12 Aralık’a kadar görülebilecek. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN