Canan Karatay'dan kilo verdiren kahvaltı tarifleri

Canan Karatay'dan kilo verdiren kahvaltı tarifleri

Canan Karatay'dan kilo verdiren kahvaltı tarifleri listesinde tahmin edeceğiniz gibi karbonhidrat yasak. Kilo vermemiz için Canan Karatay kahvaltıda neler tüketmemizi öneriyor? İşte Canan Hoca'nın önerileri...

Canan Karatay'dan kilo verdiren kahvaltı tarifleri ile dikkat çekiyor. Canan Karatay bu seferde alışılmışın dışında kahvaltı önerileri ile şaşırtıyor. Canan Karatay'ın kahvaltı önerilerinde düşündüğünüz gibi şeker ve karbonhidrat bulunmuyor. Prof. Dr. Karatay'a göre şeker ve karbonhidrat vücudun zehridir. 

CANAN KARATAY'IN KİLO VERDİREN KAHVALTI ÖNERİSİ

Tüm uzmanlara göre sağlıklı bir vücut için kahvaltının önemi oldukça büyük. Karatay beslenme stilinde ise kahvaltı en önemli öğün türü. Canan Karatay'ın kilo verdiren kahvaltı tarifleri yavaş bir şekilde kilo verdirse de verilen kiloların geri alınmamasını garantiliyor. Her fırsatta karaciğer sağlığına dikkat çeken Karatay, kahvaltıda proteini yüksek tutuyor. Böylelikle vücudun insülin direnci kırılıyor ve karaciğerin yağlanma ihtimali de en aza indiriliyor. Bu sebeple Karatay kahvaltısı sağlıklı yağlar ve proteinlerden meydana geliyor. Canan Karatay'ın kahvaltı tariflerinden bir kaçı...

18-10/10/canan-karatay-kahvaltisi.jpg

1. KARATAY KAHVALTISI


Maydanoz, dereotu, havuç, pembe turp, zeytin, peynir, kırmızı biber, haşlanmış yumurta, yaban mersini, badem ve siyah üzüm

18-10/10/karatay-kahvaltisi.jpg

2. KARATAY KAHVALTISI


Omlet, peynir, zeytin, badem, kuru üzüm, turp, havuç ve taze yeşillik

18-10/10/karatay-kahvalti.jpg

3. KARATAY KAHVALTISI


Mantarlı ve peynirli omlet, yeşil biber, havuç, salatalıki domates, yoğurtlu biberli kabak sote, peynir, badem, taze ve kuru üzüm, baharatlı zeytinyağı

18-10/10/canan-karatay-haslanmis-yumurta.jpg

4. KARATAY KAHVALTISI

Haşlanmış yumurta, domates, salatalık, dereotu, biber, zeytin, çeçil peyniri, badem ve fındık

18-10/10/canan-karatay.jpg

5. KARATAY KAHVALTISI

Haşlanmış yumurta, yeşil soğan, dereotu, maydanoz, marul, salatalık, peynir, avokado, zeytin, badem ve ceviz.

18-10/10/canan-karatay-kayisi-receli.jpg

6. KARATAY KAHVALTISI

Peynir, zeytin, yumurta, yeşillik, havuç, soğuk köfte, badem, havuç ve fıstık. Dilerseniz kaymağa sürülmüş kuru kayısı.

18-10/10/canan-karatay-kimdir.jpg

CANAN KARATAY KİMDİR? 

2 Mart 1943 yılında dünyaya gelen Canan Karatay aslen Elazığlıdır. Kalp ve İç Hastalıkları Profesörü olan Karatay İstanbul Bilim Üniversitesi eski rektörüdür.

1961 yılında lise eğitimini  Üsküdar Amerikan Lisesi'nde tamamlayan Karatay, 1967 yılında ise İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olmuştur. 

1972 senesinde İstanbul Üniversitesi Tedavi Kliniği'nde iç hastalıkları uzmanlık eğitimini tamamlamış ve kazandığı burs ile Liverpool Regional Cardiac Center'da kardiyoloji alanında uzmanlık eğitimi almıştır.

Birçok hastane ve kuruluşta hekimlik yapan Karatay Türkiye'de ilk kez uyluk atar damarı yoluyla koroner anjiografi yapan doktordur.

Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü kurucularından olan ve halen Onursal Öğretim Üyesi sıfatıyla ders veren Ali Karatay'la evlidir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN