Çankırı ve Adıyaman'da karantina! 3 köy ile 150 eve giriş-çıkış yasaklandı

Çankırı ve Adıyaman'da karantina! 3 köy ile 150 eve giriş-çıkış yasaklandı

Çankırı ve Adıyaman'da koronavirüs tedbirleri kapsamında 3 köy ile 150 ev karantina altına alındı.

Çankırı'nın Korgun ilçesine bağlı 3 köyde koronavirüs tedbirleri kapsamında karantina kararı verildi. 

Korgun Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamada, Karatekin, Kesecik ve Maruf köylerinde, Kovid-19 vakalarında ve temaslılarında artış yaşandığı belirtildi.

Açıklamada, halk sağlığının korunması ve salgının kontrol altına alınması amacıyla İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu kararınca köylerin karantinaya alınmasına karar verildiği ifade edildi.

150 EV İÇİN KARANTİNA KARARI

Adıyaman'da da koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 150 evde karantina uygulaması başlatıldı.

Valilik'ten yapılan açıklamaya göre, kent merkezinde bazı kişilerin Kovid-19 test sonuçlarının pozitif çıkması üzerine, İl Hıfzıssıhha Kurulu yeni kararlar aldı.

Karar doğrultusunda farklı mahallelerdeki 150 evde karantina tedbirleri uygulanmaya başlandı.

İKİ KÖY KARANTİNA ALTINA ALINDI

Osmaniye'de de iki köy karantina altına alındı. Osmaniye Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, merkeze bağlı Issızca köyünde 13.11.2020 tarihinden bu yana 16 pozitif vaka ve bunların temaslısı 19 kişi, Kesmeburun köyünde ise 18 pozitif vaka ve 26 temaslı kişi tespit edildi.

İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla her iki köy de 22.11.2020 tarihinden itibaren ikinci bir emre kadar karantinaya alındı.

TÜRKİYE'DE SON DURUM NE?

Türkiye'de son 24 saatte 6 bin 17 kişiye koronavirüs teşhisi kondu. Sağlık Bakanlığı'nın 22 Kasım 2020 verilerine göre, son 24 saatte 139 kişi hayatını kaybetti, 3 bin 812 kişinin Kovid-19 tedavisinin tamamlanmasıyla iyileşenlerin sayısı 374 bin 637'ye yükseldi.

Hasta sayısı 446 bin 822, vefat sayısı 12 bin 358, ağır hasta sayısı 4 bin 217, aktif hasta sayısı ise 59 bin 827 oldu.

.jpg

"KURALLAR SIKI SIKIYA UYMALIYIZ"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da son veriler ile ilgili Twitter'dan "Bugün tespit edilen 6 bin 17 hastamız var. Tedbirler ve kısıtlamaların yakın zamanda netice vermesi için kurallara sıkı sıkıya uymalıyız. Salgınla mücadelenin yöntemi asırlardır değişmedi: El temizliği, maske ve mesafe. Sevdiklerimiz için tedbirlere uyalım" paylaşımı yaptı. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN