Canlı haritada YPG küstâhlığı

Canlı haritada YPG küstâhlığı

Türkiye, İdlib intikaliyle YPG’nin kontrolündeki Afrin sınırında 14 noktada gözlem üssü oluşturdu. Bu noktalar, ABD’ye ait ancak YPG’lilerin de kullandığı anlık haritada işaretlendi. TSK’nın üstlendiği noktalara “terörist el nusra-öso-türkmen el kaidesi tc” yazıldı.

HİLAL ÖZTÜRK / İSTANBUL

Astana zirvesinde alınan kararların uygulanması, Suriye’de çatışmasızlığın kalıcı hale gelmesi için İdlib’e intikal eden TSK, konuşlandığı noktalarda terör örgütü PKK’nın uzantısı YPG’nin kâbusu oldu. ABD’nin YPG’den aldığı verilerle hazırladığı değerlendirilen, bölgedeki tüm değişikliklerin harita üzerinde güncel olarak gösterildiği bir internet sitesinde TSK’nın gözlem üssü kurduğu noktaların tek tek etiketlendiği ortaya çıktı.

17-11/11/8247392-1510401979.jpg

Dijital haritada TSK’nın YPG kontrolündeki Afrin’e sınır olan bölgede 12 gözetleme noktasında konuşlandığını gösteren bölge maviye boyandı. Sınırda geniş bir alanda konuşlandığı görülen TSK’nın, Afrin’e hakim tepelerde kurduğu gözetleme üssleri de haritada işaretlendi. Ancak bu noktaların “terörist el nusra-öso-türkmen el kaidesi tc” etiketiyle adlandırılması dikkat çekti. İdlib genelinde ise “tahrir al şham” etiketi kullanıldığı görüldü. Haritaya göre TSK’nın konuşlandığı noktalar Dar Ta’izzah, Atimah camp, Atimah, Qah, Salwa, Zarzitah, Qaturah, Dayr Sim’an, Tal’Adeh, Turmanin, Al Baytarun, Tannurah, Ash Shaykh Barakat, Şah Süleyman Army Base (Ordu Üssü).

17-11/11/8247392.jpg

AFRİN HAREKÂTI MASADA

Afrin’i gözlem noktalarından sıkı takibe alan TSK, operasyon hazırlıklarını sürdürüyor. ABD’ye YPG’nin Türkiye için tehdit oluşturduğu anlatılıyor. Rusya ile yapılan görüşmelerde ise Afrin ve Münbiç’teki YPG varlığının sona erdirilmesi için harekete geçileceği anlatılıyor. YPG’nin ise yaklaşık 8 aydır İdlib sınırına yığınak yaptığı belirtiliyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN