Sınırda bekleyen ÖSO Afrin’in doğusuna yerleşti

Sınırda bekleyen ÖSO Afrin’in doğusuna yerleşti

İdlib’teki muhaliflerle yapılan anlaşma gereği şehre giremeyen bin 500 kişilik ÖSO gücü, Türkiye’de sınıra yakın bir noktadaki iki haftalık bekleyişin ardından Fırat Kalkanı bölgesindeki Azez’e geçti.

KENAN BUTAKIN / İSTANBUL

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne bağlı birlikler, çatışmasızlığın kalıcı olarak sağlanması için bir ay önce Suriye’nin İdlip şehrinde konuşlanmaya başladı. İdlib’teki muhaliflerle yapılan anlaşma çerçevesinde şehre girmeyen Özgür Suriye Ordusu’na (ÖSO) bağlı güçler de Türkiye’de beklemeye başladı. Hangi noktada bekledikleri açıklanmayan ÖSO güçlerinin sayısının da bin 500 olduğu kaydedildi. ÖSO güçlerinin şartlar oluştuğunda Suriye’ye geçeceği ve olası bir Afrin operasyonuna katılacağı belirtilirken, bölgede yeni bir gelişme yaşandı. ÖSO çatısı altındaki Sultan Murad Tugayı kaynakları, bin 500 kişilik gücün iki hafta beklediği Türkiye’den ayrılıp Fırat Kalkanı bölgesine geçtiğini söyledi. Afrin’in doğusundaki Azez bölgesinde beklemeye başlayan ÖSO güçlerinin olası bir Afrin operasyonuna bulundukları noktadan katılacağı ifade edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN