Çerkes Forumu, Çerkes Dil Bayramı'nı kutladı

Çerkes Forumu, Çerkes Dil Bayramı'nı kutladı

Çerkes Forumu Başkanı Muammer Akgül, Çerkes Dil Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajda, "Ülkemizin demokratikleşmesi her kimlikten ve kesimden insanımızın lehinedir ve kamu yararınadır. Toplumsal barışı ve huzuru güçlendirecek olan yol da budur" dedi.

Çerkes Forumu, 14 Mart Çerkes (Adige) Dil Bayramı nedeniyle bir açıklama yayımladı. Çerkes Forumu Başkanı Muammer Akgül, 14 Mart Çerkes Dil Bayramı'nın kutlu olması temennisinde bulundu.

"SEÇMELİ DERS OLARAK VERİLMESİNDEN DOLAYI MUTLUYUM"

Çerkes dilinin ilköğretim okullarında da seçmeli ders olarak verilmeye başlanmasından dolayı mutluluk duyduğunu aktaran Akgül, bu sayede Çerkeslere verilen değeri daha çok arttığını bildirdi.

"ÇERKES TV AÇILSIN" TALEBİ

Çerkes dilinin daha çok yaygınlaştırılması için Çerkes TV açılması talebinde bulunduklarını kaydeden Akgül, şunları kaydetti:

"Kimliğimizi ve dilimizi koruma taleplerimizin, bir buçuk asırdır Türkiye'de birlikte yaşadığımız diğer kimliklere mensup dost ve komşularımız tarafından da büyük bir içtenlikle desteklenmesinden de özellikle mutluluk duyuyoruz. Küçük bir azınlığın zaman zaman sergilediği ve bilgisizliklerinden kaynaklandığına inandığımız nefret söylemine varan söylemleri ise demokrat ve vicdanlı çoğunluğun desteği karşısında göz ardı ediyoruz.

"ADİGE DİLİNİ NİCE 14 MARTLARA TAŞIYACAĞIZ"

Ülkemizin demokratikleşmesi her kimlikten ve kesimden insanımızın lehinedir ve kamu yararınadır. Toplumsal barışı ve huzuru güçlendirecek olan yol da budur. Allah'ın bize bir emaneti ve ülkemizin de kültürel bir zenginliği olan Adige Dilini nice 14 Martlara tüm dünya halkları ile dayanışma içerisinde taşıyacağımıza inancı ile Adige Dil Bayramı'nı kutluyorum."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN