CHP'den Erdoğan'a Boğaziçi çağrısı: Bu da erdemdir

CHP'den Erdoğan'a Boğaziçi çağrısı: Bu da erdemdir

CHP Sözcüsü Faik Öztrak hükümetin Boğaziçi protestolarına karşı takındığı tavrı eleştirerek çağrıda bulundu: Yapılan atama yanlış. Yanlıştan dönmek de bir erdemdir. Bu erdemi ya Erdoğan gösterecek ya da atanan kayyum…

Hükümetin Boğaziçi Üniversitesi'nde yapılan protestolara karşı tepkisini eleştiren CHP Sözcüsü Faik Öztrak, yanlıştan dönmenin erdem olduğunu belirtti.

CHP'li Öztrak bugün düzenlediği basın toplantısında şöyle konuştu:

"Times Yüksek Öğrenim Endeksi’nde, Boğaziçi Üniversitesi 2014’te, dünyanın en iyi 200 üniversitesi arasındaymış. Şahsım Erdoğan rejiminin düğmesine basıldıktan sonra, ilk 600’de bile değil. Bizde kaliteli yükseköğrenim kurumları zaten azdı, şimdi Erdoğan’ın şahsım rejiminde az olan da yok olmak üzere. Boğaziçi Üniversitesi’nde öğretim görevlileri, öğrenciler, çalışanlar işte bu kötü gidişe 'Yeter artık' demek için gösteri yapıyorlar. Üniversitelerini, geleceklerini kurtarmaya uğraşıyorlar. Bu meşru taleplerini de barışçıl bir şekilde, demokratik haklarını kullanarak dile getiriyorlar. Ama öğrencilerin haklı taleplerini dinlemek yerine, türlü provokasyonlara girişerek, öğrencilerin meşru eylemlerini itibarsızlaştırmak çalışmak anlaşılır gibi değil. Yapılan atama yanlış. Yanlıştan dönmek de bir erdemdir. Bu erdemi ya Erdoğan gösterecek ya da atanan kayyum…" 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN