Son dakika! 'Teröre bulaşmış olanların gözünün yaşına bakmayacağız'

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti kadın kolları kongrelerinde konuşuyor. Erdoğan, Boğaziçi protestoları hakkında, "Teröre bulaşmış olan, örgütlerin oyuncağı halinde gelen kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız, yakalarından tutup yargının karşısında çıkartacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti kadın kolları kongrelerinde konuştu. Erdoğan, 2023 seçimlerinde sandıkları öncelikle kadınlara emanet edeceklerini belirterek, "271 bine yakın sandık için 813 bine yakın kadın sandık kurulu üyesi bulmak için verdiğiniz sözü tutacağınıza inanıyorum. Kadınlarımızın sahip çıkacağı sandıklarda yanlış, hata çıkmayacağına eminim. Bizim kadın kollarımız okul gibi çalışan bir kurumdur. Salgın dönemindeki faaliyetlerinizle bu özelliğinizi bir kez daha gösterdiğiniz için bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi.

"KADINLARA VİTRİN SÜSÜ OLARAK BAKAN SİYASİ HAREKET MİLLETİ TEMSİL EDEMEZ"

Türkiye'de kadınları yok sayan, görmezden gelen bir siyasetin başarıya ulaşamayacağını söyleyen Erdoğan, "Kadınlara sadece vitrin süsü olarak bakan bir siyasi hareketin milleti temsil etmesi mümkün değildir. Biz samimiyeti siyasette ve kadınların siyasetteki varlığı konusunda mücadelemizin merkezine yerleştiriyoruz. Hanımların tüm kademelerde hak ettikleri konumlara gelmelerini temin gayreti içinde olduk. Kadınların siyasete ve sosyal hayata katılımları konusunda hep AK Parti'nin imzası bulunuyor. Birileri kadınları istismarın peşindeyken biz haklarına, özgürlüklerine kavuşturmak için çalıştık" diye konuştu.

"KADINLARIN İŞ GÜCÜNE KATILIMIZ YÜZDE 31'İ GEÇTİ"

Erdoğan, TBMM'deki AK Parti grubunda 54 kadın milletvekili bulunduğunu ve kabinede ise 2 kadın bakanın yer aldığının altını çizerek, "Öğretmenlerin yüzde 60'ı, akademisyen ve yargının yarısı kadınlardan oluşuyor. Kadınların iş gücüne katılımı yüzde 31'i geçti. Kayıt dışı çalışan kadınlarımızın sayısı yarı yarıya azaldı" ifadelerini kullandı. 

"KADINLARIMIZIN KENDİ HAKLARINA SAHİP ÇIKMALARINI İSTİYORUM"

Yılın her günü evlere giderek kadınlara yaptıklarını ve yapacaklarını anlattıklarını ifade eden Erdoğan, "Kadınların desteğini yanımızda tutmayı sürdürürsek AK Parti'nin önüne kimse geçemez. Kadınların sırtını döndüğü hiçbir yapının iflah olma şansı kalmaz. Bunun için sizlere çok önemli görevler düşüyor. AK Parti kadın kollarımızda görev alan gönüllü olarak çalışan her kardeşimiz bu ülkenin geleceğini şekillendirdiğini unutmamalıdır. Girdiğiniz her mücadelede yanınızda oldum, olmayı da sürdüreceğim. Kadınlarımızdan kendi haklarına ve başarılarına sahip çıkmalarını istiyorum. 15 Temmuz gecesi darbecilere dünyayı dar eden kadınlarımıza haklarını teslim etmezsek bu zafer de yarım kalır. Geçmişin zaferlerini nasıl birlikte yazdıysak büyük ve güçlü Türkiye'yi de birlikte inşa edeceğiz" dedi.

"AK PARTİ'DE KİMSE AYRIMCILIĞA MARUZ KALMAZ"

"Şu an salonların tıklım tıklım dolu olduğunu görmek umutlarımızı artırıyor" diyen Erdoğan, AK Parti'nin Türkiye'nin partisi olduğunu söylemini yineledi. AK Parti'de kimsenin cinsiyetinden, kökeninden, inancından mezhebinden, meşrebinden dolayı ayrımcılığa maruz kalmayacağının altını çizen Erdoğan, "Çünkü AK Parti, Türkiye'nin partisidir, milletin tamamının partisidir" diye konuştu.

"İKİ KIRMIZI ÇİZGİMİZ VAR"

Erdoğan, iki kırmızı çizgileri olduğunu belirterek, "Birincisi rabiamızdır. İkinci kırmızı çizgimiz ailemizdir. Ailelerimiz bizim için çok kutsaldır. Ailenin, aile kurumunun önemine işaret ediyoruz. Batı dünyası aile kurumunu yıktığı için temellerinden sarsılıyor. Ailenin değersiz hale getirilmesini pek çok sosyal sorun takip ediyor. Ailenin direği annedir. Bu lezbiyenlerin falan söylediklerine takılmayalım. Biz analarımıza bakalım. Annelerimizle beraber geleceğe emin adımlar yürüyeceğiz" ifadelerini kullandı.

"EN AZ 3 ÇOCUK"

Dün açıklanan 2020'nin nüfus verilerini hatırlatan Erdoğan, "84 milyona merdiven dayamamızla birlikte ne yazık ki yaş ortalamamız yükseliyor. Bizim inancımıza göre her çocuk kendi kısmetiyle hayata gözlerini açar. En az 3 çocuk. Bunu söylerken derdim var. Bunu başardığımızda Türkiye çok daha güçlü olacak. Hükümet olarak kadınlara, çocuklara, gençlere, yaşlılara, engellilere yönelik hizmetlerimizle milletimizin yanında olduğumuzu söylüyoruz. Çocuklarımızın sadece kariyerlerini değil, milli ve manevi değerler donanmasını da düşünmeliyiz. Gençlerimiz arasında milli ve yerli şuur sahibi olanlar elbette çoğunluktadır" dedi.

"TERÖRE BULAŞANLARIN GÖZÜNÜN YAŞINA BAKMAYACAĞIZ"

Erdoğan, Prof. Dr. Melih Bulu'yu Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak ataması sonrası başlayan protestolara ilişkin ise şunları söyledi: "Son zamanlarda İstanbul'daki olaylarda gördüğümüz gibi değerlerimizle bağı kopmuş kesimi de görüyoruz. Teröre bulaşmamış olması şartıyla geri kazandırılmalarının görevlerimiz arasında olduğunu biliyoruz. Kendi ülkelerinde sokakta en küçük bir taşkınlık gösterenlerin başını ezenlerin ülkemizde sokakları terörize edenleri masum göstermeye çalışanları da önemsemiyoruz. Elbette teröre bulaşmış olan, örgütlerin oyuncağı halinde gelen kimsenin gözünün yaşına bakmayacağız, yakalarından tutup yargının karşısında çıkartacağız. 

"SİZİN ORADA NE İŞİNİZ VAR? SİZ GİDİN SİYASET YAPIN"

Kısmi bir azınlık rektörünün odasını işgale yelteniyor. Oradaki bir kısım genç, ne yazık ki dışarıdan tahriklerle böyle bir oyuna geliyor. Bu işin içinde; ana muhalefet partisi il başkanı kadın var, yine bir siyasi partinin genel başkan yardımcısı daha var. Sizin orada ne işiniz var, siz gidin siyaset yapın. Gençleri tahrik etmenin anlamı ne? Ana muhalefetin başı her gün konuşuyor. Öbürü dağdan destek alıyor. Dün Kadıköy'de gösteri yapmaya yeltendiler. Öbür tarafta İYİ Parti. İsmi iyi kendisi maalesef bu da bu işe karıştı. Biz bunlara cevap vermeyecek miyiz? 206 üniversitede bir şey yok, bunu niye konuşmuyorsunuz? Buralar bizim ilim yuvalarımız. Buraları tahrik etmeye kimsenin hakkı yok, buna da müsaade etmeyiz.

"SİNSİ OYUNU HEP BİRLİKTE BOZACAĞIZ"

Milletimize medya rolüyle dayatılan toplumsal mesajların aile yapımızı çökertmeyi hedef aldığını görüyoruz. Bu senaryoda kısmen de olsa bir ilerleme sağlanmıştır. İnşallah bu sinsi oyunu hep birlikte bozacağız."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (38)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
38 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN