Yeni fakültelere tepki: Kayyum rektöre kadro desteği

Yeni fakültelere tepki: Kayyum rektöre kadro desteği

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesine Melih Bulu'nun atanması gündemdeki tazeliğini korurken, Resmi Gazete'de yayımlanan yeni atama kararındaki yeni fakülteler tepki çekti. Boğaziçi Üniversitesine İletişim ve Hukuk fakültelerinin açılacağının belirtildiği karar, sosyal medyada "Kayyum rektöre kadro desteği" olarak yorumlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektör olarak Boğaziçi Üniversitesi'ne atanmasının yankıları sürerken, Resmi Gazete yayımlanan yeni atama kararları içinde yer alan yeni fakülteler tepki çekti.

Karara göre, 11 üniversiteye yeni rektör atandı. Kararın yayımlandığı Resmi Gazete'de yer alan listede Boğaziçi Üniversitesi'ne yapılan 2 yeni atama dikkatleri çekti. Erdoğan'ın kararıyla Boğaziçi Üniversitesi'ne 2 yeni fakülte açılmış oldu.

Melih Bulu, açılan yeni fakültelere ilişkin, Twitter hesabından, şu açıklamayı yaptı:

"Cumhurbaşkanımızın imzasıyla kurulan İletişim ve Hukuk Fakültelerinin Boğaziçi’ne farklı perspektifler ve zenginlikler katacağına inanıyorum. Bundan sonraki sürecin işleyişini ilgili akademik kurullarımız ile ilerleteceğiz. Üniversitemiz ve ülkemiz için hayırlı olsun."

etfqgqzxmaaw-kb.jpgKararın yayımlanmasının ardından sosyal medyadan tepkiler gelmeye başladı. 

İşte o tepkilerden bazıları:

"Gece gece kayyum rektöre saraydan kadro desteği geldi, Boğaziçi’ne hukuk ve iletişim fakülteleri açıldı"

"Erdoğan / Bulu üniversitede destekleyecek tek bir hoca, tek bir öğrenci bulamadı. Çareyi kayyum fakülte açmakta buldu: Boğaziçi'ne Hukuk ve İletişim fakültesi açtı, buraya atayacağı hocalarla okulun tüm yönetimini kayyumlardan oluşturacak. Kendileri pişirip kendileri yiyecek. Boğaziçi Üniversitesinin 150 yıllık kurumsal varlığı ve birikimi bir gecede harcandı. Ne uğruna? Sakallı Celal bu günleri görmüş, biraz da ciddiyet ilan edelim demişti"

"Kararın amacı belli: Kayyum Rektör Melih Bulu’nun ihtiyaç duyduğu akademik ve idari kadroları temin etmek için Boğaziçi Üniversitesi’ne 2 ek fakülte açılması kararı verilmiş. Ortada fakülte yok, öğrenci yok ama kadro ataması hemen yapılır! Proje okullar meselesinde lise öğretmenlerinin, ders verdiği Okulu değiştirmişlerdi. Benzer işler!" 

"İktidar istediği hocaları Boğaziçi Üniversitesi'ne doldurabilmek için Hukuk ve İletişim Fakülteleri kurdurdu. Kayyum rektörün atanmasının sebebi buydu zaten, Boğaziçi'ni arka bahçeleri yapmak istiyorlar. SİZE GEÇİT VERMEYECEĞİZ" 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (22)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
22 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN