Avrupalı öğrencilerden de Boğaziçi'ne destek: Kayyuma hayır!

Avrupalı öğrencilerden de Boğaziçi'ne destek: Kayyuma hayır!

Boğaziçi Üniversitesi'nin geleneklerini yıkmaya yönelik girişimler peş peşe sürerken, 'kayyum rektör'e direnen Boğaziçililere bir destek de Avrupa'dan geldi. Fransa, Almanya, İspanya ve Yunanistan'da yaşayan öğrenciler, Boğaziçi'ne destek eylemleri yaptı: Kayyuma hayır, kayyum rektör istemiyoruz...

Teamüllere aykırı olarak Prof. Dr. Melih Bulu'nun rektör atanmasına karşı çıkan Avrupalı öğrenciler, Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek amacıyla eylem yaptı.

Fransa'nın Sobonne Üniversitesi'nde öğrenciler, 'Kayyuma Hayır' yazılı pankartlar taşıyarak basın açıklaması yaptı.

Yunanistan'ın Atina şehrinde de 'Kayyum rektör istemiyoruz' yazılı pankartla yürüyüş yapan öğrenciler, Boğaziçi Üniversitesi öğrencileriyle dayanışma içinde olduklarını söyledi.

"AŞAĞIYA BAKMAYACAĞIZ"

Almanya'nın Berlin ve Nürnberg kentinde kent meydanında bir araya gelen öğrenciler ise basın açıklaması yaparak Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerine destek verdi. Barselona'da da öğrenciler, 'Aşağı Bakmayacağız' dövizleriyle basın açıklaması yaptı.

EZHEL'DEN DE DESTEK

Berlin'deki Boğaziçi'ne destek eylemine ünlü rap şarkıcısı Ezhel de katıldı.

Ezhel "Yaşamaya çalışıyoruz. Var olmaya çalışıyoruz. Kendimizi ifade etmekte bile zorlanıyoruz. Ağzımızı bile açamaz hale geldik" dedi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN