Güzel Sanatlar ve Konservatuvar öğrencilerinden Boğaziçi öğrencilerine destek

Güzel Sanatlar ve Konservatuvar öğrencilerinden Boğaziçi öğrencilerine destek

Güzel Sanatlar ve Konservatuvar öğrencileri, Prof. Dr. Melih Bulu'nun Cumhurbaşkanı kararı ile Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanmasını protesto eden öğrencilere uygulanan şiddete ve tutuklamalara karşı dayanışma inisiyatifi oluşturdu. 'En uzun gecelerin de bir sabahı var' başlığı ile yayımlanan açıklamalarda tutuklanan öğrencilerin serbest bırakılması istendi.

SEDA ÇAKIR | KARAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 1 Ocak'ta kurum dışından olan Prof. Dr. Melih Bulu'yu Boğaziçi Üniversitesi Rektörü olarak atamasının ardından düzenlenen protesto gösterileri sürüyor.

1 Şubat'ta kampüse giren polislerin öğrencilere karşı sert müdahalede bulunması sonucu olaylar farklı bir boyuta taşındı. Çok sayıda öğrenciye gözaltı yapıldı. Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestolar ve destek eylemleri kapsamında tutuklanan öğrenci sayısı ise 10'a yükseldi.

GÜZEL SANATLAR VE KONSERVATUVAR ÖĞRENCİLERİNDEN DESTEK

Boğaziçi öğrencilerine karşı uygulanan polis şiddeti ve tutuklamalara karşı Güzel Sanatlar ve Konservatuvar öğrencileri tarafından dayanışma inisiyatifi oluşturuldu. Çeşitli üniversitelerin Tiyatro, Drama ve Oyunculuk, Sahne Sanatları, Tiyatro ve Bale bölümlerinde eğitim gören öğrenciler sosyal medyada #AşağıBakmayacağız #DireneceğizVanyaDayı etiketleriyle çok sayıda bildiri yayımladı.

'EN UZUN GECELERİN DE BİR SABAHI VAR'

İngiliz şair ve oyun yazarı William Shakespeare'in ünlü eseri Macbeth'teki 'En uzun gecelerin de bir sabahı var' sözüne atıf yapılarak paylaşılan açıklamalarda Boğaziçi öğrencilerinin yanında olduğunu belirten öğrenciler, Melih Bulu'nun istifasını, gözaltına alınan tutuklanan öğrencilerin serbest bırakılmasını, rektörlük seçimlerinin demokratik bir ortamda gerçekleştirilmesini, öğrencilere yönelik saldırgan tutumun son bulmasını istedi.

İşte o açıklamalardan bazıları:

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN