Erdoğan 11 üniversiteye yeni rektör atadı: Boğaziçi Üniversitesi'ne de iki yeni fakülte

Erdoğan 11 üniversiteye yeni rektör atadı: Boğaziçi Üniversitesi'ne de iki yeni fakülte

Cumhurbaşkanı Erdoğan 11 üniversiteye daha rektör atarken, Boğaziçi Üniversitesi'ne de Hukuk Fakültesi ve İletişim Fakültesi kurulmasına karar verdi.

Resmi Gazete'de yayınlanan 3519 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile bazı yükseköğretim kurumlarına bağlı yeni fakülteler kuruldu, kapatıldı veya ismi değiştirildi. 3518 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile de 11 üniversiteye yeni rektör atandı. 

Karar ile Boğaziçi Üniversitesi'nde Hukuk Fakültesi ve İletişim Fakültesi kuruldu.

Ayrıca karar doğrultusunda İstanbul Bilim Üniversitesi'nde de Hukuk Fakültesi açılacak.

Bünyesinde yeni fakülte açılan ve bazı fakülteleri kapatılan üniversitelerin tamamı şu şekilde: 

karar.jpg

11 ÜNİVERSİTEYE YENİ REKTÖR 

Resmi Gazete'de yayınlanan 3518 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile de 11 üniversiteye yeni rektör atandı. 

Buna göre; Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Abdulhalik Karabulut, Ardahan Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Biber, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Sıtkı Bilgin, Batman Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. İdris Demir, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Necmettin Elmastaş, Gümüşhane Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Hakkari Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ömer Pakiş, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Namık Ak, Kırklareli Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Bülent Şengörür, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun ve Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Turgay Uzun getirildi.  

Erdoğan, atamaları 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun 13'üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 2'nci, 3'üncü ve 7'nci maddeleri gereğince yaptı. 

atama.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN