CHP'den Erdoğan'a terörist tepkisi: Ne oldu?

CHP'den Erdoğan'a terörist tepkisi: Ne oldu?

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gözaltına alınan öğrencilere 'terörist' demesine sert tepki gösterdi: Ne oldu? Dışarı çıktılar. Özür dilemeyecek misin? Suratın kızarmayacak mı? Bu millete hesabını vermeyecek misin?

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gözaltına alınan ve ardından serbest bırakılan öğrencilere terörist demesine tepki gösterdi.

Özkoç, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında özetle şunları söyledi:

"Öğrenciler için ‘terörist’ diyorsun ya, hedef gösteriyorsun ya, ‘biz kendi içimizde seçmek istiyoruz rektörümüzü’ diyen öğrencileri tutup karakola gönderiyorsun ya, senin İçişleri Bakanı’n provokatör. Soylu onlara ‘teröristlerle bağlantıları vardır’ diyor ya... Ne oldu? Dışarı çıktılar. Özür dilemeyecek misin? Suratın kızarmayacak mı? Bu millete hesabını vermeyecek misin? Bunlar bizim çocuklarımız, haklarını korumayalım mı? Çocuklarımızın kafalarını tutup öne eğiyorlar, oysa ‘biz okusunlar, vatana millete hizmet etsin’ diyorduk. Neden yalancı rektör? ‘Dünyada üniversite için rektör seçimi yok’ diyor. Ben de ispatlıyorum. Bütün ülkeleri sayıyorum. Bana ‘yalancı’ desene. Söylemeyelim mi gerçekleri, susalım mı? Bu insanlarımızın hakkını hukukunu savunmayalım mı?

"YUNAN ORDUSU DEVLETİN GÜCÜNÜ SINADI NE YAPTINIZ?"

Özkoç, İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı’nın “Devletimizin gücünü sınamayı tavsiye etmiyoruz” açıklamasını da şöyle eleştirdi:

"Yunan Ordusu askerleri Lozan Antlaşması ile silahsızlandırılmış olan Ege Adalarına askerleriyle çıktı. Devletin gücünü sınadılar. Ne yaptınız? Bizim orada hakkımızı ve hukukumuzu koruyacak hangi adımı attınız? Gücünüz öğrencilere mi yetiyor. Uluslararası sularda Türk Bayrağı dalgalanıyor, gemimize çıkılıyor, saatlerce işgal ediliyor. Ne söylediniz? Ne yaptınız? Sizin gücünüz hakkını hukukunu arayan çiftçiye, esnafa, memurlara, madencilere mi yetiyor? Sınanamayacak bir gücü Yunan’a karşı neden kullanmıyorsun? Süleyman Şah Türbesi kaçırılırken senin gücün neden yetersiz kaldı? Neden tahammül gösterdiniz? Sizin gücünüz öğrencilere yetiyorsa, sizin gücünüz Türkiye Cumhuriyeti gücünüz olmaktan çıkar. Öğrenciden, memurdan, çiftçiden, madenciden ne istiyorsunuz? Gücünüzü sınamanız gereken yerlerde sınayın.” 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN