Gözaltı dalgasında mutlu son

Teamüllere aykırı bir şekilde Melih Bulu'nun Boğaziçi'ne rektör olarak atanmasıyla başlayan protestolarda, gözaltına alınan öğrencilerin mahkemece serbest kaldığı anlarda yaşanan sevinç ve gençlerin ilk açıklamaları kameralara böyle yansıdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak Prof. Dr. Melih Bulu'nun atanması sonrası başlayan protestolarda yüzlerce öğrenci gözaltına alındı.

POLİS BOĞAZİÇİ'NE GİRDİ

Protestoların ilk günlerinde iktidar kanadının "Üniversiteye polis girmedi" diye iddia ettiği Boğaziçi Üniversitesi'ne polis bir kez daha girdi. Rektörlük binası önünde oturarak protestolarına devam eden 108 öğrenci polisin ağır müdahalesiyle gözaltına alındı. Polis öğrencilere copla müdahale etti, 51 öğrenci Güney Kampüs önünde gözaltına alındı.

KADIKÖY'DE SERT MÜDAHALE 

Son olarak İstanbul Valiliği tarafından Beşiktaş ve Sarıyer'e eylem yasağı getirilmesiyle birlikte Boğaziçili öğrenciler Kadıköy'de toplanma çağrısı yaptı. Fakat burada da öğrencilerin protesto hakkı engellendi. Öğrenciler şiddete maruz bırakılarak gözaltına alındı.

ÖĞRENCİLERİN TAMAMI SERBEST

"Arkadaşlarımızı istiyoruz", "Öğrencilerimizi serbest bırakın" diyen yüzlerce öğrenci, akademisyen, aile, siyasiler ve destek veren vatandaşlar saatlerce Çağlayan Adliyesi'nin içinde ve dışında bekleyişini sürdürdü.

Gözaltına alınan öğrencilerden adliyeye sevk edilen 51'i, dün geç saatlerde serbest bırakıldı. Öğrencilerin ve adliyede bulunan destekçilerin sevinçleri kameralara da yansıdı.

İlgili Haberler