Şeyma'ya şahidiz kampanyası

Boğaziçi protestosunda gözaltına alınan ve bu sırada şiddete maruz kalan Şeyma Altundal ile ilgili haberlerin polis müdahalesinden saatler sonraki sağlık kontrolüne ait görüntülerle yalanlanmaya çalışılması gençleri isyan ettirdi: Arkadaşlarımızı troll lincine kurban etmeyeceğiz.

Boğaziçi protestosunda gözaltına alınan ve bu sırada şiddete maruz kalan Şeyma Altundal ile ilgili haberlerin polis müdahalesinden saatler sonraki sağlık kontrolüne ait görüntülerle yalanlanmaya çalışılması gençleri isyan ettirdi.

Emniyet açıklamasının ardından sosyal medyada başlatılan 'Yalancı Şeyma' etiketli kampanya karşısında 'Boğaziçili öğrenciler Şeyma'ya şahit' paylaşımları yapıldı.

"Arkadaşlarımızı troll lincine kurban etmeyeceğiz" denildi.

"TEK OTORİTE O..."

Dün gece arkadaşları ile birlikte serbest bırakılan Altundal, yaptığı ilk açıklamada "Nezarethaneye girdiğimde bir tabela gördüm: Haklarınızı biliyor musunuz?

Haklarımızı bildiğimiz ve onları dile getirmekten çekinmediğimiz için buradayız. Devlete değil, yalnızca Allah'a kul olduğumuz ve tek otorite onu bildiğimiz için buradayız" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Boğaziçi protestoları sırasında gözaltına alınan Şeyma Altundal, bu sırada şiddet gördüğünü avukatları aracılığıyla kamuoyu ile paylaşmıştı.

Polisler tarafından yerde sürüklendiğini, başörtüsünün açıldığını belirten Altundal, polis aracına ters kelepçe ile bindirildiğini ve başörtüsü takmasına izin verilmediğini söylemişti.

Altundal, avukatları aracılığıyla paylaştığı mektupta, kendisini gözaltına alan polise başını örtmek istediğini belirttiğini, polisin ise "Ben örteceğim senin başını. Eğ başını görürsün sen" diye cevap verdiğini ifade etmişti.

Altundal'ın mektubu, Avukat İbrahim Kibar sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

KARAR'a konuşan Kibar, mektubu ve Şeyma Altundal'ın yaşadıklarının doğruluğunu teyit etmişti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (19)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
19 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN