CHP'den Kobani gözaltılarına tepki: Gözaltılar Saray'a düğün hediyesidir

CHP'den Kobani gözaltılarına tepki: Gözaltılar Saray'a düğün hediyesidir

Kobani eylemleri ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında aralarında HDP'lilerin de olduğu birçok kişinin gözaltına alınmasına bir tepki de CHP'den geldi. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, gözaltılar için 'Bu sabah yapılan gözaltılar Saray'a düğün hediyesidir' ifadesini kullanırken, CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu 'Yuh be; Ayhan Bilgen de mi? Demokrasiyi, halk oyunu, hakkı, hukuku katlettiniz... Kendi sonumuzu da hazırlıyorsunuz' diyerek tepki gösterdi.

2014'te düzenlenen Kobani eylemleri ile ilgili yürütülen soruşturma kapsamında aralarında HDP'lilerin de olduğu birçok kişinin gözaltına alınmasına bir tepki de CHP'den geldi.

"GÖZALTILAR SARAY'A DÜĞÜN HEDİYESİDİR"

Twitter'dan gözaltılara tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu "Ayhan Bilgen, Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan ve bir çok siyasetçi sabah saatlerinde gözaltına alındılar. Nedeni 6-8 Ekim 2014 Kobane olaylarıymış. Aradan tam 6 yıl geçmiş, soruşturulmuş, ifade vermiş ve yargılanmışlar. Bu sabah yapılan gözaltılar Saray’a düğün hediyesidir!" ifadelerini kullandı.

Yine CHP'li bir isim sabaha karşı başlatılan operasyona tepki gösterdi. CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Twitter'dan yaptığı paylaşımda "Yuh be; Ayhan Bilgen de mi? Demokrasiyi, halk oyunu, hakkı, hukuku katlettiniz... Kendi sonumuzu da hazırlıyorsunuz" diyerek tepki gösterdi.

NE OLMUŞTU?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2014'te düzenlenen Kobani eylemler ile ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında 82 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarmıştı.

Bunun üzerine 7 ilde eş zamanlı operasyon başlatılmıştı. Terörle mücadele ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonda 19 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınanlar arasında eski milletvekili ve HDP'li Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, eski HDP milletvekilleri Ayla Akat Ata, Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan, Nazmi Gür, Emine Beyza Üstün, Emine Ayna, MYK üyesi Alp Altınörs ile mevcut ve eski HDP yöneticilerinin bulunduğu belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN