Son dakika! Kobani soruşturmasında yeni gözaltılar

Son dakika! Kobani soruşturmasında yeni gözaltılar

Son dakika haberi... Kobani soruşturmasında yeni gözaltı kararları verildi, PKK/KCK’ya bağlı komitelerde görev aldığı tespit edilen 27 şüpheliden 3'ü yakalandı.

Son dakika haberi... Kobani soruşturmasında PKK/KCK’ya bağlı komitelerde görev aldığı tespit edilen 27 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi, şüphelilerden 3'ü yakalandı.

27 ŞÜPHELİ İÇİN YAKALAMA KARARI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, alınan tanık beyanları doğrultusunda, şiddet eylemlerinde ve meydana gelen ölümlerde sorumluluğu bulunduğu, bir kısmı örgütten kadro eğitimi aldığı, PKK/KCK'ya bağlı komitelerde örgütsel görevlerde bulunduğu ve olaylar sırasında Kandil-Türkiye arasında kuryelik yaptığı anlaşılan 27 şüpheli hakkında yakalama kararı verildi.

7 İLDE EŞ ZAMANLI BASKIN

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat şube müdürlüklerince, Ankara merkezli 7 ilde sabah saatlerinde gerçekleştirilen operasyonlarda, 3 şüpheli gözaltına alındı.

Yakalanamayan 24 şüpheliden 19'unun PKK/KCK'nın dağ kadrosunda, 5'inin ise yurt içinde olduğu tespit edildi. Firari durumdaki şüphelilerin yakalanmasına yönelik çalışmalar devam ediyor.

Öte yandan Başsavcılık, firari şüpheliler için tutuklamaya yönelik yakalama emri çıkarılması talebinde bulunacak.

NE OLMUŞTU?

25 Eylül'de de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2014'te düzenlenen Kobani eylemler ile ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında 82 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarmıştı.

Bunun üzerine 7 ilde eş zamanlı operasyon başlatılmış, eş zamanlı baskınlarda 20 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınanlar arasında eski milletvekili ve HDP'li Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, eski HDP milletvekilleri Ayla Akat Ata, Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan, Nazmi Gür, Emine Beyza Üstün, Emine Ayna, MYK üyesi Alp Altınörs ile mevcut ve eski HDP yöneticileri de bulunuyordu.

Ek gözaltı süresinin ardından Ayhan Bilgen tutuklanarak cezaevine gönderilmiş, Kars Belediyesi'ne de kayyum atanmıştı.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN