Gergerlioğlu'ndan Kobani kararına tepki: Demokratik siyasete balyoz vuruldu

Gergerlioğlu'ndan Kobani kararına tepki: Demokratik siyasete balyoz vuruldu

HDP'li vekil Gergerlioğlu, 2014'te düzenlenen 'Kobani eylemleri' soruşturması kapsamında, aralarında Ayhan Bilgen'in de olduğu 17 kişinin 6 yıl sonra tutuklanmasına, 'Demokratik siyasete bir balyoz vurulmuş durumda' sözleriyle tepki gösterdi.

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının Kobani eylemlerine yönelik soruşturmasının antidemokratik bir hamle olduğunu öne sürdü.

"Kürt meselesini kayyumlar yoluyla, gözaltı ve tutuklamalarla çözmeye çalışan" bir anlayış olduğunu savunan Gergerlioğlu, bu anlayışın sorunu daha da derinleştirdiğini söyledi. 

'DEMOKRATİK SİYASETE BALYOZ VURULMUŞ DURUMDA'

Gözaltına alınan 20 kişiden 17'sinin tutuklanmasını eleştiren Gergerlioğlu, "Çok yanlış bir karar. Diğer arkadaşlarımız da bu 3 kişi gibi serbest bırakılmalıydı. Özgürlükleri gasp edilmiş durumda. Demokratik siyasete bir balyoz vurulmuş durumda. Ama bunlar boşuna hamlelerdir. Kabul edilecek kararlar değildir. Hukuku, Anayasa'yı ayaklar altına alan kararlardır." değerlendirmesinde bulundu. 

'GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILMASI KABUL EDİLEMEZ'

Gergerlioğlu, soruşturmada tutuklanan Kars Belediyesi Eş Genel Başkanı Ayhan Bilgen'in görevinden uzaklaştırılmasının kabul edilemez olduğunu dile getirdi.

NE OLMUŞTU?

2014'te düzenlenen 'Kobani eylemleri'ne ilişkin soruşturma kapsamında 25 Eylül'de gözaltına alınan 20 şüpheli, Ankara Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından adliyeye gönderilerek, soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade verdi. Savcı, ifade işleminin ardından zanlıların tamamını tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti.

Hakimlikçe sorgulanan şüphelilerden Nazmi Gür, Ayla Akat Ata, Emine Ayna, Emine Beyza Üstün, Bircan Yorulmaz, Bülent Barmaksız, Can Memiş, Dilek Yağlı, Günay Kubilay, Zeki Çelik, Ali Ürküt, Pervin Oduncu, Alp Altınörs, Berfin Özgü Köse, Cihan Erdal, Ayhan Bilgen ve İsmail Şengün tutuklandı. Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan ve Gülfer Akkaya ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

KARS BELEDİYESİ'NE KAYYUM

Tutuklanan Ayhan Bilgen, İçişleri Bakanlığının onayı ile görevinden uzaklaştırıldı. Kars Valisi Türker Öksüz, Kars Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN