Kobani gözaltılarına bir tepki de DEVA Partisi'nden: Adaleti ezerseniz terör örgütleri sevinir

Kobani gözaltılarına bir tepki de DEVA Partisi'nden: Adaleti ezerseniz terör örgütleri sevinir

CHP ve Gelecek Partisi'nin ardından Kobani gözaltılarına bir tepki de DEVA Partisi'nden geldi. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu 'Olaydan 6 yıl sonra Ayhan Bilgen, AltanTan, Süreyya Önder ve diğerlerinin sırf hukuki görüşlerle gözaltına alındığını düşünmek abesle iştigal olur. Yargıyı araçsallaştıran siyaset anlayışı, adalet duygusunu ezdikçe terör örgütlerini sevindirir' dedi.

CHP ve Gelecek Partisi'nin ardından Kobani gözaltılarına bir tepki de DEVA Partisi'nden geldi.

Twitter'dan gözaltılara tepki gösteren DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu "Olaydan 6 yıl sonra Ayhan Bilgen, AltanTan, Süreyya Önder ve diğerlerinin sırf hukuki görüşlerle gözaltına alındığını düşünmek abesle iştigal olur.

Yargıyı araçsallaştıran siyaset anlayışı, adalet duygusunu ezdikçe terör örgütlerini sevindirir. Devlet adaletle yönetilir" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2014'te düzenlenen Kobani eylemler ile ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında 82 şüpheli hakkında gözaltı kararı çıkarmıştı.

Bunun üzerine 7 ilde eş zamanlı operasyon başlatılmıştı. Terörle mücadele ekiplerince düzenlenen eş zamanlı operasyonda 19 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınanlar arasında eski milletvekili ve HDP'li Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, eski HDP milletvekilleri Ayla Akat Ata, Sırrı Süreyya Önder, Altan Tan, Nazmi Gür, Emine Beyza Üstün, Emine Ayna, MYK üyesi Alp Altınörs ile mevcut ve eski HDP yöneticilerinin bulunduğu belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN