CHP'den yolsuzluk iddiası: 33 milyona sattıkları arsayı 370 milyona geri aldılar

İBB Meclis'inde yapılan bütçe görüşmeleri sırasında CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı tarafından AK Parti döneminde 370 milyon liralık arsa yolsuzluğu yapıldığı iddia edildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde yapılan bütçe görüşmeleri sırasında AK Parti döneminde arsa yolsuzluğu yapıldığı iddia edildi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, İBB'nin AK Parti yönetiminde olduğu dönemde bir arsa yolsuzluğu yapıldığını iddia etti. Aksaray semtindeki üzerinde lunapark bulunan bir arsanın 33 milyon liraya bir kişiye satıldığını, ardından da bu kişiden 370 milyon liraya geri alındığını söyledi.

"33 MİLYONLUK ARSAYI İBB'YE 370 MİLYON LİRAYA SATTI"

Balyalı, "Size bir tane yolsuzluk hikayesi anlatayım" diyerek başladığı konuşmasında Aksaray'da yarısı İBB'ye yarısı da şahsa ait bir arsadan bahsetti. Balyalı, konuşmasında şunları söyledi: "Burası imar planlarında park alanı olarak görünüyordu. Birileri, tırnak içinde birileri, birilerinin yakınları, birilerinin damatları, birilerinin damatlarının yakınları 33 milyon liraya aldıkları arsayı park yapılmak üzere tekrar Büyükşehir Belediyesi'ne 370 milyona liraya sattı.

"SİZİN ANLADIĞINIZ BÜTÇE YOLSUZLUK BÜTÇESİDİR"

Şimdi bize bu arkadaşlar yolsuzluktan, bütçeden bahsediyorlar. Sizin anladığınız bütçe işte bu yolsuzluk bütçesidir. 33 milyona aldığın yeri park yapılacak diye 370 milyona İBB'ye satarsınız, parayı kasadan çekersiniz. Ondan sonra bize burada belediyecilik yolsuzluk bütçe anlatırsınız. Hadi canım oradan.

"İSTANBUL'A İHANET ETTİLER"

Geçtiğimiz yıllarda büyükşehir neyle anıldı? AKBİL, İSPARK yolsuzluğu, imar rantları, 16.9, Towerlar, rezidanslar... Bunların altında kimin imzası vardı? AKP'li belediyecilerin imzası vardı. AKP'li kadroların imzası vardı. Sayın Cumhurbaşkanın söylediği gibi İstanbul’a kim ihanet etti? AKP'li Büyükşehir Belediyesi, Büyükşehir Belediye Başkanı ve yöneticileri. İstanbul’a ihanet ettiler sayın başkan. 17-25 İndira Gandi Haftası kutlu olsun.”

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN