Belediyede torpil iddiası: Başkandan kızına rakip olan adaylara tehdit

Belediyede torpil iddiası: Başkandan kızına rakip olan adaylara tehdit

Burdur Çeltikçi ilçe Belediye Başkanı MHP’li Recep Aydın'ın, kızını belediyeye itfaiye eri olarak işe aldığı ve mülakat sürecinde diğer adayları tehdit ettiği ileri sürüldü.

Burdur’un Çeltikçi ilçesinin MHP'li Belediye Başkanı Recep Aydın’ın belediyede açılan ve kızının da aday olduğu 1 kişilik itfaiye eri alım mülakatına girerek diğer 3 adayı tehdit ettiği iddia edildi. Adaylar olayı hem CİMER’e bildirdi, hem de yargıya taşıdı.  

Sözcü’de yer alan habere göre belediyede, 1 adet itfaiye eri alımı için sınav düzenledi. Sınava MHP'li Çeltikçi Belediye Başkanı Recep Aydın'ın kızı ve 3 aday katıldı. Aydın, mülakat yapılan salona giren adaylarını tehdit etti. Olaya tepki gösteren adaylar CİMER’e şikayette bulunarak konuyu yargıya taşıdı. 

“‘BENİM BELEDİYEM’ DİYEREK TEHDİT ETTİ” 

Yapılan sınava uzun süre çalıştığını ve hakkının yenildiğini belirten Emre Sayın, şunları söyledi, “Eylül ayında belediyenin itfaiye eri alımı için sınav yapıldı. Bende aday olarak mülakata girdim Birinci sırada belediye başkanının kızı vardı. Sınavın olduğu zaman Belediye Başkanı Recep Aydın sınav yerine girerek, ‘Benim kızımın girdiğini biliyorsunuz. Niye geldiniz? Benim belediyem, ağzınıza tükürürüm' dedi. 

SINAVI KIZI KAZANDI  

Daha sonra da komisyon başkanının odasına girdi. Belediye başkanı hakkımız yiyerek kızını kazandırdı. Ben de sınavın iptali ve atamayı durdurma kararı almak için dava açtım. Mahkemeden ilk karar çıktı. Başkanın kızın atamasını durdurdular dava hala devam ediyor. Diğer arkadaşlar ise CİMER'e şikayette bulundu” dedi. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (11)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
11 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN