Bursa Belediyesi’nden Rize Belediyesi’ne 427 bin TL ödenek

Bursa Belediyesi’nden Rize Belediyesi’ne 427 bin TL ödenek

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Rize Belediyesi'ne 15 Temmuz meydan inşaatı için 427 bin TL aktarması tartışmalara neden oldu. CHP’den ise “İmamoğlu’na soruşturma açanlar, bunu niye görmüyor” tepkisi geldi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, 15 Temmuz meydan inşaatı için Rize Belediyesi’ne 427 bin TL gönderdiği ortaya çıktı. Belediyenin bütçe emaneti listesinde kayıtlara alınan para transferinin, ‘temsil ağırlamaya ait borçlar’ adlı hesaptan gerçekleştirildiği tespit edildi. 

“İMAMOĞLU’NA SORUŞTURMA AÇANLAR BUNU NİYE GÖRMÜYOR” 

AK Partili Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin başka bir belediye 427 bin TL göndermesini eleştiren CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, “Kanal İstanbul’a ilgili halkı bilgilendirmek amacıyla bilbordlara verdiği reklamlardan dolayı İmamoğlu için soruşturma açanlar, halkın vergileri ile toplanan 427 bin TL’nin hesabını niye sormaz” dedi.

belge.jpg

“BÖLÜCÜLÜK YAPMAKLA SUÇLANDI”

Kanal İstanbul sadece İstanbul’u değil 83 milyonu ilgilendirdiğini söyleyen Aydın, “Bilbordlara verilen reklam için İmamoğlu hakkında bölücülük yapmakla suçlayıp soruşturma açan İçişleri Bakanı, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Rize Belediyesi’ne 15 Temmuz meydan inşaatı için gönderdiği 427 bin TL için ne yapacak izleyip göreceğiz” ifadelerini kullandı. 

150 MİLYON TL BORÇLANMA YETKİSİ İSTEDİ

Pandemi dolayısıyla 20 Mayıs’ta Belediye Meclisi kararıyla 150 milyon TL’lik yeni borçlanma yetkisi alan Bursa Büyükşehir Belediyesi temsil, ağırlama ve tören organizasyonu hizmetine 4.5 milyon TL daha ödedi. 

2 YILDA 80.9 MİLYON LİRA 

Bursa Büyükşehir Belediyesi 2018-2020 arasında da ‘İkram-reklam-ağırlama’ giderlerine 80.9 milyon lira harcamıştı. Başkan Alinur Aktaş, göreve geldiğinde 5 milyar lira borç devraldıklarını, tasarrufa önem vereceklerini açıklamıştı. Hazine ve Maliye Bakanlığı’ın 2019 yılında en çok borcu olan belediyeler listesinde Bursa Büyükşehir Belediyesi listenin ilk sıralarında yer almıştı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN