İYİ Parti'den çarpıcı iddia! Bursalıların parası MasterChef'e gitti

İYİ Parti'den çarpıcı iddia! Bursalıların parası MasterChef'e gitti

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, daha önce Rize Belediyesi’ne para aktardığı ortaya çıkan Büyükşehir Belediyesi'nin bu kez de MasterChef Türkiye başta olmak üzere birçok televizyon programın 1 milyon TL'den fazla para harcadığını iddia etti.

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu, AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın ulusal kanallara 1 milyon TL’den fazla para aktardığını iddia ederek sert açıklamalarda bulundu. Kentin ilk kez Aktaş döneminde yönetilemez hale geldiğini ifade eden Türkoğlu, “Bursa, maalesef tarihinin en kifayetsiz başkanıyla karşı karşıya” dedi.    

TELEVİZYON KANALLARINA 1 MİLYON  TL 

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin, Türkiye'nin en büyük gelirine sahip 4 büyükşehirden biri olduğunun altını çizen Türkoğlu, “Bursa, bu iktidar döneminde borç batağında yüzerken, Bursalıların parası halen daha har vurulup harman savurulmaya devam ediyor. Daha Rize'de yapılan 15 Temmuz Meydanı için gönderilen 584 bin TL'nin mürekkebi kurumadan, şimdi de yandaş TV kanallarına tanıtım kisvesi altında para yağdırmaya başladı” ifadelerini kullandı.  

ali2.jpg

Türkoğlu, AK Partili Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yüksek miktarda parayı ulusal kanallara aktardığını ileri sürerek, “TV 8'deki Masterchef Türkiye programı başta olmak üzere, Bursa Su Lansmanı ve son 3 gündeki diğer TV yayınları için 1 milyon TL'den fazla parayı adeta sokağa attı” dedi.  

Bunun miktarın 10 bin vatandaşa yapılabilecek temel erzak yardımına denk geldiğini söyleyen Türkoğlu, basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:  

Kifayetsiz Muhteris Bay Alinur Aktaş en son; insanların işini gücünü kaybettiği, kan ağlayan esnafın dükkanını, lokantasını kapattığı, herkesin evine ekmek götürebilmenin derdine düştüğü bir dönemde, milletin zaten haklı tepkisini çekmeye başlayan program için Bursa'nın yaklaşık 500 bin TL'sini daha heba etti. 

Rize Meydanı'na ve Acun Ilıcalı'ya sırf kendi reklamı için Bursalıların bu paralarını gözünü kırpmadan veren Alinur Aktaş, sıra vatandaşa desteğe gelince, alay edercesine, turşu suyu ile birlikte üç portakal iki elmayı layık görüyor. 

ali-nur-aktas.jpg

“BURSA'NIN DEĞİL, ŞAHSİ REKLAMINI YAPTI!” 

Alinur Aktaş’ın Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na atamayla geldiğini ifade eden Selçuk Türkoğlu, şunları söyledi: 

Sonrasındaki seçimde kılpayı farkla hasbelkader seçilen Alinur Aktaş, bugün gelinen noktada Bursalılar nezdinde kredibilitesini yitirdiğini ve yarın seçim olsa o koltukta olmayacağını bilerek, son bir gayretle yeni bir algı yaratma derdine düşmüştür. 

İddia ediyorum; MasterChef programına harcanan paralar, çaresizlik sendromuna yakalanan Alinur Aktaş'ın şahsi reklamı için yapılmıştır. Ne Bursa'nın, ne de Bursamızın güzelim mutfağının reklama ihtiyacı vardır. 

İskenderiyle, döneriyle, hünkar beğendisi ve bir dolu lezzetiyle dünyanın tanıdığı Bursa lezzetleri için bu şehrin, üstüne bir de para ödeyerek reklam ihtiyacı yoktur. Vardır diyenin alnını karışlamak lazım. 

Bu programda, Bursa lezzeti olarak sadece muradiye çorbası, baklalı zeytinyağlı enginar, pideli köfte, kestaneli pilav ve süt helvası yapılması da ayrı bir ironidir. 

Aslında iş bilen basiretli bir kent yöneticisi, tam tersine bu tür programları yapanların Bursa'ya bila bedel katkı koymalarını istemeli ve bunu sağlamalıdır. Üstelik bu programa, tıpkı Alinur Aktaş gibi Bursa sanayicisinin parasını reklam diye veren Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay da yanlış yapmıştır. Hadi Alinur Aktaş çok zorda ve tutunacak dal arıyor. Peki, BTSO'nun veya İbrahim Burkay'ın şahsının da mı reklama ihtiyacı var? 

 

 

RİZE'YE DE ÖDENEK

Daha önce de Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, 15 Temmuz meydan inşaatı için Rize Belediyesi’ne 427 bin TL gönderdiği ortaya çıktı. Belediyenin bütçe emaneti listesinde kayıtlara alınan para transferinin, ‘temsil ağırlamaya ait borçlar’ adlı hesaptan gerçekleştirildiği tespit edildi.  

AK Partili Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin başka bir belediye 427 bin TL göndermesini eleştiren CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, “Kanal İstanbul’a ilgili halkı bilgilendirmek amacıyla bilbordlara verdiği reklamlardan dolayı İmamoğlu için soruşturma açanlar, halkın vergileri ile toplanan 427 bin TL’nin hesabını niye sormaz” dedi. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN