CHP'li Bankoğlu: Ülkedeki asıl ‘beka sorunu’, işsiz gençlerdir

CHP'li Bankoğlu: Ülkedeki asıl ‘beka sorunu’, işsiz gençlerdir

CHP'li Aysu Bankoğlu, TBMM’de gençlerin sorunlarını ve CHP’nin çözüm önerilerini dile getirdi: Ülkedeki asıl ‘beka sorunu’, işsiz gençlerdir. Milyonlarca genç işsiz, aşsız, harçlıksız. Gençlere bir defaya mahsus, ‘karşılıksız ödeme’ bile yapmadınız.

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, 2021 Yılı Bütçe Görüşmeleri’nde Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın bütçesi üzerine yaptığı konuşmada gençlerin sorunlarını ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) vizyonu ile çözüm önerilerini dile getirdi.

'MİLYONLARCA GENÇ İŞSİZ, AŞSIZ, HARÇLIKSIZ'

AKP’nin politikalarını “müsriflik” olarak niteleyen Bankoğlu şunları söyledi: 

“Siz, yurttaştan aldığınız milyarları sayısız yandaşa dağıtıyorsunuz. Bunu ısrarla ve açıkça yapmaya devam ediyorsunuz. Müsriflikte ve israfta sınır tanımıyor; Somali’nin IMF borcunu ödüyor, 8 uçakla Kıbrıs’a gidiyorsunuz. ‘Hasta garantisine’, ‘geçiş garantisine’, ‘uçuş garantisine’ girmiyorum bile. Milyonlarca genç işsiz, aşsız, harçlıksız. Pandemi döneminde, gençlere bir defaya mahsus, ‘karşılıksız ödeme’ bile yapmadınız; ‘vicdan’ diyorum. Pandemi de işini kaybeden on binlerce genç var. Sayın Bakan'a hatırlatmak isterim. Zaten sigortasız çalıştığı için, İşsizlik Fonu'ndan yararlanamayan pek çok genç de var. Ama hükümetiniz, böyle zamanlarda, ‘ölü taklidi’ yapma konusunda çok iyi.”

'KYK BORÇLARINI ÖDEYEMEYEN 3 MİİLYON 100 BİNDEN FAZLA GENÇ VAR'

AKP’nin “Başvuran her gencin barınma ve burs ihtiyaçlarını karşılayacağız” vaadini hatırlatan Aysu Bankoğlu şunları belirtti:

“Gençler, KYK yurtlarında, aylarca kontenjan arıyor; imkânı olanlar torpil arıyor. Kredi ve Yurtlar Kurumu borçlarını ödeyemeyen 3 milyon 100 binden fazla genç var. 300 bin genç de 'icralık' olmuş durumda. Yani sayenizde, hayatına 'icra takipleriyle' yepyeni bir sayfa açan gençlik! AKP, Tunus’a 5 milyon dolar yollayıp hibe ediyor ama kendi gencine, ancak icranın yolları layık görülüyor. Katarlı yayıncı kuruluşa 90 milyon dolar, eski parayla 703 katrilyon, indirim sağlanmış. Yani, BeIN Sports'un istekleri ‘tıpış tıpış’ kabul edilmiş. AKP'nin 'spora dev yatırım' anlayışı bu mudur? Sonra da yurttaştan ‘sabır’ istiyorsunuz. Bahsettiğim bu 703 katrilyonla kaç gence burs verilebilirdi? Kaç gence iş imkânı yaratılabilirdi? Kaç gencin KYK borcu kolayca silinebilirdi?"

Bankoğlu, konuşmasının sonunda gençlerin taleplerini şöyle sıraladı:

- Biz, her şeyden evvel, "fikirlerimiz, düşüncelerimiz", ciddiye alınsın istiyoruz!

- Saygı görmek istiyoruz, "kaygılarımız dikkate alınsın" diyoruz!

- "Özgür bir yaşam" istiyoruz!

- "Geri ödemeli kredi" değil, öğrencilere burs istiyoruz. Betona para harcanması yerine eğitime ve sportif faaliyetlere daha çok önem verilmesini istiyoruz.

- Zengin bir yandaşın milyonlarca liralık vergi borcunun değil, KYK borçlarımızın silinmesini istiyoruz!

- Üniversiteyi kazandığımızda yurt konusunda endişe etmemek istiyoruz!

- Kimseye yük olmak istemiyor; ekonomik özgürlük talep ediyoruz.

- İş bulabilmek için, "acaba torpil yaptıracak tanıdık var mı?" diye düşünmemek istiyoruz. Eşit muamele bekliyoruz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN