CHP'den Bahçeli'ye HDP tepkisi: Parti kapatarak demokrasi sürdürülemez

CHP'den Bahçeli'ye HDP tepkisi: Parti kapatarak demokrasi sürdürülemez

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Bahçeli’nin HDP kapatılsın çağrısına ilişkin yaptığı açıklamada, “Dileğimiz hiçbir partinin kapatılmamasıdır. Parti kapatarak demokrasi sürdürülemez” dedi.

CHP MYK Toplantısı’nın ardından açıklamalarda bulunan Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Bakan Zehra Zümrüt Selçuk'un "Türkiye'de yoksulluk sorun olmaktan çıktı" açıklamasına "Tabii meseleleri mesele etmezseniz, mesele de kalmaz” ifadeleriyle tepki gösterdi.  

"TÜRKİYE'DE 10,5 MİLYON İŞSİZ VAR"

Türkiye’de 10,5 milyon işsiz olduğunu ifade eden CHP Sözcüsü, “Tarım Kredi Kooperatiflerinden borç alan çiftçi, besici ve sütçünün, arazisini, traktörünü, ineğini Kooperatife kaptırdığını, yurdun dört yanından haciz haberleri geldiğini iddia ederek, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin çiftçilerin tüm borçlarını ödediğine yönelik açıklamalarını eleştirdi” dedi.

"VAKA SAYILARI GİZLENİYOR"

Öztrak, hükümetin vaka sayılarını gizlediğini ileri sürerek, şunları söyledi:

Toplam vaka sayısı bir gecede ikiye katlanıyor. 20 gün sonra da iyileşen hasta sayısını, bir gecede bütün bu dönem için 1 milyondan fazla artıyorlar. Ama her nasılsa hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı bir türlü değişmiyor. Bunu konuştuğumuz zaman da 'siyaset yapıyorsunuz' diyorlar. Siyaset yapmıyoruz. Sayıları gizleyerek, belki de yüzlerce vatandaşımızın durumun ciddiyetini anlamamasına, tedbir almamasına, hayatını kaybetmesine neden oluyorsunuz.

BAHÇELİ'YE 'HDP KAPATILSIN' TEPKİSİ

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin 'HDP kapatılmalı' çağrısı yaptığını hatırlatan Öztrak, “Bu konudaki değerlendirmeniz nedir?" sorusu üzerine Öztrak, "Bizim dileğimiz hiçbir partinin kapatılmamasıdır. Parti kapatarak demokrasi sürdürülemez. Dolayısıyla bu konuyla ilgili prosedür bellidir. Bu prosedürün nasıl işleyeceği de bellidir. Sayın Bahçeli 'kapatın' dedi diye bir parti kapatılmaz" dedi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN