CHP'li başkandan SGK'ya suçlama: Belediye el değiştirince icra takibi başlattılar

CHP'li başkandan SGK'ya suçlama: Belediye el değiştirince icra takibi başlattılar

CHP'li Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu'ndan SGK'ya ağır suçlama: Belediye el değiştirince AK Parti döneminin 7 milyon TL'lik borcu için icra takibi başlattılar.

Kırşehir Belediyesi'nin kasım ayı meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, zor şartlar altında hizmet yapmaya çalıştıklarını söyleyerek tasarrufla yaklaşık 462 milyon liralık borcu ödemeye çalıştıklarını dile getirdi. Ancak devlet kurumlarının belediyeyi çalıştırmama gibi bir gayreti olduğunu dile getiren Ekicioğlu, SGK’nın AK Pa döneminden kalan alacaklarını şimdi tahsil etmeye çalıştığını belirtti.

Sözcü internet sitesinin haberine göre, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü'nün, önceki dönemden kalan 7 milyon 300 bin liralık alacağı için takibe başladıklarını ifade eden Başkan Ekicioğlu, “Bu borcu arsa satarak ödeyelim deyince de buna da engel olmaya çalışıyorlar. Bugüne kadar alacağını tahsil etmeyen SGK, 7 Milyon 300 bin lirayı şimdi mi hatırladı da icra takibi başlattı? Bu borcu ödemek için ise TOKİ'deki dairelerimizi ihale ile satışa çıkardık. Ama kurum avukatlar aracılığı ile dairelere haciz koyarak satışı engelledi. Yani borcun ödenmesini de böylece engellemeye çalışıyorlar. Tabi ki borcumuz ödeyeceğiz” dedi.

“ART NİYETLİLER”

Bütün belediye meclis üyelerinin desteğine ihtiyacı olduğunu ifade eden CHP'li Ekicioğlu, “Art niyetleri olduklarını düşünüyorum. Şimdiye kadar peşine düşmedikleri arsa, bugün satılınca aynı milli emlak ve maliye gibi üzerine haciz koydurmasının zararı bizim değil Kırşehir’indir. Biz kimseyi karalamak ve ifşa etmek istemiyoruz ama kimse bu halka zarar verme hakkına da sahip değil. Hiç bir siyasi partiyi töhmet altında bulundurmak istemiyorum” diye konuştu.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN