CHP'nin cami teklifi belediye meclisinden geçmedi

CHP'nin cami teklifi belediye meclisinden geçmedi

CHP'li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan kentte bir mahalleye cami yaptırmak istediğini söyledi. Ancak AK Partili belediye meclis üyeleri bölgenin ilköğretim okulu arazisi olduğunu belirterek cami yapılmasına karşı çıktı.

CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kent merkezinde cami yapılmasını teklif etti. AK Partili belediye meclis üyeleri ise bölgenin ilköğretim okulu alanı olduğunu söyleyerek cami yapılmasına karşı çıktı.

Cami yapmak istedikleri alanın 117 ortaklı bir alan olduğunu anlatan Bolu Belediye Başkanı Özcan, ANKA’ya değerlendirmelerde bulundu: “Camiyi yapmak istediğimiz yer 117 ortaklı, çok merkezi bir noktada. 1 kilometre karelik çap içerisinde 10 tane okul var ancak 1 tane camisi olan yaklaşık 50 bin insanın yaşadığı bir bölge. Hep söylüyorlar ya topluma, ‘CHP zihniyeti camiye karşı. CHP gelirse camiyi kapatacak’ diye. Tam tersine, Eğer bizim camiye ihtiyacımız varsa cami yapacağız, okula ihtiyacımız varsa okul yapacağız. Rahatsızlık duydular çünkü CHP’li bir belediye başkanının cami yapması fikri onları rahatsız etti.

"BÖLGEDE CAMİYE İHTİYAÇ VAR"

Özcan, Bolu Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısının ikinci oturumda konuştu. Özcan, Bolu Belediyesi bütçesini kullanarak Borazanlar Mahallesi’nde cami yaptırmak istediklerini söyledi. Özcan, Borazanlar Mahallesi’nden gelen talepler doğrultusunda yapılacak cami için, “Farklı bir mimarisi olan ve değişik bir cami olacak. İhtiyaç da var çünkü nüfus yoğunluğu olan bir bölge” dedi.

Toplantıda Özcan’a AK Parti grubundan tepki geldi. Bölgenin ilköğretim alanı olduğunu belirten AK Parti belediye meclis üyesi Burak Balaban, Başkan Özcan’dan cami yapmaktan vazgeçmesini istedi. Projenin iptali için yargıya gideceklerini söyledi.

AK Parti belediye meclis üyelerinin cami yapılmak istenen arsanın karşısında alkollü bir mekân bulunduğunu söylemesi üzerine de Başkan Özcan, şu yanıtı verdi:

"YETERİNCE OKUL ALANIMIZ VAR"

“İlk defa CHP’li bir belediye cami yaptırmak istiyor ona da karşı çıkıyorsunuz. Karşısında lokanta varmış, meyhane varmış. Karşısındakini kapatırız. Biz Allah’a inanan insanlarız. İbadetin farz olduğunu düşünen insanlarız. Hızlı bir şekilde camiyi yaptırmaya başlayacağız. Milli Eğitim dava açıp, iptal ettirip camiyi yıkmaya çalışmaz. Yeterince okul alanımız var. Okulun yapılmasında da katkıda bulunuruz. Bu bölgede camiye ihtiyaç var. İhtiyacı olmayan yere ben cami yapılmasına sıcak bakmam zaten. İhtiyacı olmayan yere okul yapılmasına da sıcak bakmam. 117 hisseyi Milli Eğitim nasıl toplayacak? Okulun yapılması konusunda da her türlü desteği veririz.”

Cami yapılıp yapılmayacağına, arazideki ortaklardan bir bölümünün daha ikna edilmesinden sonra karar verilecek. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN