CHP’li Tanal: Üç AK Partili vekil askerde maaş almaya devam etti

CHP’li Mahmut Tanal, üç AK Partili vekilin bedelli askerlik sırasında maaşlarını almaya devam ettiğini ileri sürdü. AK Partili Mehmet Muş da iddialara cevap olarak “Maaşlar Türk Silahlı Kuvvetleri'ni Güçlendirme Vakfı'na bağışlandı” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, AK Partili üç milletvekilinin askerlik hizmeti sırasında hem maaşlarını almaya devam ettiklerini hem de sigortalarının devlet tarafından yatırılmaya devam ettiğini ileri sürdü. 

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş ise iddialara cevap olarak, 21 gün bedelli askerlik yapan üç milletvekilinin, aldıkları 25 bin TL’lik maaşları Türk Silahlı Kuvvetleri'ni Güçlendirme Vakfı'na bağışladıklarını söyledi. Açıklama sonrası TBMM’de tansiyon yükseldi.  

ASKERDE MAAŞ ALMAYA DEVAM ETTİLER

BBC'nin haberine göre, TBMM Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde söz alan CHP’li Tanal, yasaya göre bedelli askerlik hizmeti yapanların ücretsiz izinli sayılması gerekirken, AK Parti Konya Milletvekili Selman Özboyacı, Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş ve Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel'in, TBMM'den maaş almaya devam ettiğini öne sürdü.  

AK Partili TBMM Başkanvekili Sadi Bilgiç'in konuyla ilgili soru önergesine cevap vermediğini ifade eden Tanal, Bilgi Edinme Yasası uyarınca üç milletvekilinin bedelli askerlik yaptığını öğrendiğini anlattı. 

“Bedelli askerlikte, askerlik borçlanması dahi yapılamazken milletvekili olan arkadaşlarımız askere gidiyor, maaşını da sigortasını da Meclis ödüyor” diyen Tanal, bu milletvekillerinin, maaş olarak aldıkları miktarı Milli Savunma Bakanlığı hesabına yatırmak zorunda olduklarını söyledi. 

“DEVLETİN PARASINI İSTEDİĞİN YERE BAĞIŞLAMAYAZSIN” 

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, üç milletvekilinin maaş olarak aldığı 25 bin lirayı Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı'na bağışladıklarını söyledi.  

Bunun üzerine Tanal, “Bu, senin babanın parası değil, devletin parası. İstediğin yere bağışlayamazsın” diye tepki gösterirken, “Peki sen bu parayı aldın, benim dediğimi inkar ediyorsun. 'Ben bağışladım.' Bunun mazereti olmaz. Hatta bu, Anayasa hükümlerine göre milletvekilliğinin düşme nedeni çünkü milletvekilliğiyle bağdaşan bir iş değil” ifadelerini kullandı.  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN