Kılıçdaroğlu’ndan ‘aday ol’ tepkisine cevap: Olamayacağımı size kim söyledi

Kılıçdaroğlu’ndan ‘aday ol’ tepkisine cevap: Olamayacağımı size kim söyledi

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Genel Kurul’da bütçeye ilişkin yaptığı eleştiri sırasında kendisine “Aday ol aday” diye laf atılınca “Benim aday olamayacağımı size kim söyledi. Kim söyledi?” ifadeleriyle tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, TBMM Genel Kurulu'nda 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2019 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi üzerinde konuştu. 

Bütçeye ilişkin eleştirileri sırasında kendisine “Aday ol aday” ifadeleriyle laf atılmasının üzerine Kılıçdaroğlu, “Benim aday olamayacağımı size kim söyledi. Kim söyledi?” dedi.  

“Ben tek adam rejimi istemiyorum” diyen Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı: 

“Ben ülkesinde esnafın ensesinde boza pişiren bir yönetim istemiyorum. Ben parlamenter sistem istiyorum. Demokratik, halkçı parlamenter sistem istiyorum. Ben her kuruşun hesabını veren bir siyaset anlayışı istiyorum. Ben tehdit edildiğim zaman mal varlığımla, ‘aramazsanız, incelemezseniz şerefsizsiniz’ diyen bir siyaset anlayışı istiyorum.  

Ben siyaseti zenginleşme aracı olarak gören bir kültürden gelmiyorum. Ben siyaseti, halkına ve hakka hizmet eden bir anlayıştan geliyorum. Ben hiçbir zaman hiçbir yerde haram lokmaya el uzatmadım. Kimsenin hakkını hukukunu çiğnemedim. Her zaman ve her yerde adaletten yana oldum. Adaleti her yerde savundum. Hiçbir zaman benim mal varlığımla beni tehdit edenlerin arkasında selam durmadım.” 
 
Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle: 

"Sağlıkçılar 24 saat çalıştılar. Çocuklarını bile görmediler. Sağlıkçıların başarısını hep beraber alkışladık. Sağlıkçıların önüne hastaları gönderen kimdi? Önlemi almayan kimdi? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yanlış, eksik bilgileri veren kimdir? Saygın bir devlet vatandaşlarına yalan söylemez. Hangi gerekçeyle vatandaşları toplayıp kafalarına çay attınız? Doktorların başarısını kendinize mal etmeyiniz. Sağlıkçıların tamamı devlet memurudur. Yapmamız gereken bütün sağlıkçıları alkışlamaktır. Birer aylık ikramiye vermediniz.

"KAMPANYA BAŞLATTIK PARALARA EL KOYDUNUZ"

156 ülkeye yardım yaptınız. Şu soruyu sormadınız mı: 5 tane maskeyi dağıtmak için kendi içinizde tartıştınız. Biz dağıtmak istedik. Vay CHP'li belediyeler nasıl dağıtır? Söyledik, herkese eşit davranacağız. CHP'li belediyeler yardım kampanyası açtılar banka hesaplarına el koydunuz. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin yıllarca devam ettirdiği aşevi var. Banka hesabında biriken paralara el koydunuz. Bu insanlık dışı bir şey, Bu hesaba el koydunuz diyemediniz. Bu bütçe ne bütçesi Allah aşkına. Bu bütçe haramzadelerin bütçesidir. Niye yetkiler bir kişide bağlandı? Orta vadeli program yayınlandı mı? Yayınlanmadı. Sordunuz mu niye zamanında yayınlanmadı? Kim engel oldu? Tek başınasınız. Yasağın bile gereğini yerine getiremiyorsunuz. Siz yine elinizi kaldırıyorsunuz? Kanun çıkardık ya.

Hangi yürütme organı olursa olsun Anayasa'nın gereğini yapmak zorunda.

"MERKEZ BANKASININ KASASI EKSİ 47 MİLYAR DOLAR"

Tüyü bitmemiş yetimin hakkına sahip çıkmak zorundayız. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını bir kenara bıraktınız. Dolar lordlarının arkasında kale gibi durmaya başladınız.

Merkez bankasının kasası eksi 47 milyar dolar. Kim bu ülkeyi bu hale getirdi? Yani bu çocuklarımızın ödeyeceği para. 128 milyar doları araştırmayın, eksi 47 milyar doları araştırmayın. Kanaryalar ne kadar yaşar diye önerge verin. Kanaryaları öğrenelim.

"VARLIK FONU'NDAKİ PARALAR NEREYE GİDİYOR?"

Madem ki Türkiye Varlık Fonu orada, bu paralar nereye gidiyor. Değerli arkadaşlarım 170 milyarın denetlenmesi gerekiyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi adına Türkiye Varlık Fonu’nun denetlenmesi gerekiyor. Kısa vadeli borçları 2017’de 26 milyar lira idi. Hiç vicdanınızla sorguladınız mı bu para nereye gidiyor. Bu kadar fakir fukara var bu ülkede. Nereye gidiyor bu paralar söyleyin Allah aşkına. Borsa İstanbul’u 200 milyon dolara sattıklarını söylediler. Borsa İstanbul’un karlılık oranı yüzde 52. İki ay sonra çıkaracaklar, böyle bir satış olabilir mi? 1 liraya da satabilirlerdi."

"5'Lİ ÇETENİN YATIRIMLARINI KAMULAŞTIRACAĞIZ"

Kılıçdaroğlu, “5’li çete denilen gruba Türk lirası eridikçe kur farkı ödüyorsunuz. Sayıştay raporlarına göre 69 milyona yakın kur farkı ödendi. Esnafa, kahveciye dükkânı kapat dediniz, esnafa ne verdiniz. Borç verdiniz. Sonra da gırtlağına bineceksiniz borç ver diye. 

"Allah'ın izniyle iktidar olacağız ve bu soygun düzenine son vereceğiz, 5'li çetenin bizim torunlarımızı dahi sömürecek olan yatırımlarını kamulaştıracağız ve alacağız" ifadelerini kullandı. 

NE OLMUŞTU? 

Ankara'da gerçekleştirilen Türkiye-Katar Yüksek Stratejik Komite Toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Katar Emiri El Sani öncülüğünde iki ülke arasında 10 anlaşma imzalandı.

Türkiye Varlık Fonu ve Katar Yatırım Otoritesi arasında yapılan anlaşma ile Borsa İstanbul'un yüzde 10'u Katarlılara devredildi. Anlaşma sonrası Varlık Fonu, Borsa İstanbul'un yüzde 80,6'lık payını elinde bulundurmaya devam ediyor.  

BİST'in 2 milyar dolarlık toplam sermaye değeri üzerinden belirlenen işlemin 200 milyon dolara yapıldığı tahmin ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (21)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
21 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN