İYİ Partili Çıray: Kılıçdaroğlu bu defa cumhurbaşkanı adayı

İYİ Partili Çıray: Kılıçdaroğlu bu defa cumhurbaşkanı adayı

CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yönelik ‘aday ol’ çıkışını değerlendiren İYİ Partili Çıray, “Konuşmanın coşkusuna baktığımızda sayın Kılıçdaroğlu bu defa cumhurbaşkanı adayı” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaoğlu, Meclis'teki bütçe görüşmelerinde açıklamalarda bulunduğu sırada kendisine 'Aday ol' diyen AK Parti milletvekillerine, 'Benim aday olup olamayacağımı size kim söyledi?' yanıtını verdi. 

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray da Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında ilişkin Twitter üzerinden yaptığı değerlendirmede “Bütçe konuşmasının satır aralarına... Ve konuşmanın coşkusuna baktığımızda sayın Kılıçdaroğlu bu defa cumhurbaşkanı adayı” ifadelerini kullandı.  

 

KILIÇDAROĞLU: ADAY OLAMAYACAĞIMI KİM SÖYLEDİ  

Bütçeye ilişkin eleştirileri sırasında kendisine “Aday ol aday” ifadeleriyle laf atılmasının üzerine Kılıçdaroğlu, “Benim aday olamayacağımı size kim söyledi. Kim söyledi?” sözleriyle tepkisini dile getirdi.   

Konuşmasının devamında “Ben tek adam rejimi istemiyorum” diyen Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:  

“Ben ülkesinde esnafın ensesinde boza pişiren bir yönetim istemiyorum. Ben parlamenter sistem istiyorum. Demokratik, halkçı parlamenter sistem istiyorum. Ben her kuruşun hesabını veren bir siyaset anlayışı istiyorum. Ben tehdit edildiğim zaman mal varlığımla, ‘aramazsanız, incelemezseniz şerefsizsiniz’ diyen bir siyaset anlayışı istiyorum.   

Ben siyaseti zenginleşme aracı olarak gören bir kültürden gelmiyorum. Ben siyaseti, halkına ve hakka hizmet eden bir anlayıştan geliyorum. Ben hiçbir zaman hiçbir yerde haram lokmaya el uzatmadım. Kimsenin hakkını hukukunu çiğnemedim. Her zaman ve her yerde adaletten yana oldum. Adaleti her yerde savundum. Hiçbir zaman benim mal varlığımla beni tehdit edenlerin arkasında selam durmadım.” 

BAHÇELİ: ‘ZİLLET İTTİFAKI’NIN ADAYI KILIÇDAROĞLU 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Kılıçdaroğlu'nun bütçe konuşmasına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Çok müjdeli bir konuşma oldu. Zillet ittifakının cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğu anlaşıldı” ifadelerini kullandı.    

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN