Kılıçdaroğlu'ndan adaylık açıklaması: Kararı Millet İttifakı'nın iradesi verecek

Kılıçdaroğlu'ndan adaylık açıklaması: Kararı Millet İttifakı'nın iradesi verecek

CHP lideri Kılıçdaroğlu, adaylık tartışmalarına ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Olay Cumhurbaşkanı değil Türkiye olayıdır. Kararı verecek olan Millet İttifakı'nın iradesidir" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Benim aday olup olmayacağımı size kim söyledi?” şeklindeki çıkışına ilişkin yaptığı açıklamada, "Olay Cumhurbaşkanı değil Türkiye olayıdır. Kararı verecek olan Millet İttifakı'nın iradesidir" dedi.  

Olay TV’de "Aday olacak mısınız?" Sorusuna cevap veren Kılıçdaroğlu, adaylığına kendisinin karar vermesi kadar yanlış bir şey olmayacağını ifade ederek, Bir ittifak oluşturduk adı Millet İttifakı. Bu ittifakın hedefi de güçlendirilmiş parlamenter sistem. Biz ilkelerle yola çıkarız. Meseleleri kişiye indirgemek yanlıştır. Olay Cumhurbaşkanı değil Türkiye olayıdır. Kararı verecek olan Millet İttifakı'nın iradesidir” dedi. 

“KONUYU BAŞKA YERLERE ÇEKMEYE ÇALIŞIYORLAR” 

Kılıçdaroğlu, zamanı gelince ittifak içinde adaylık konusunun değerlendirileceğini belirterek,  “Güçlendirilmiş parlamenter sisteme geçiş nasıl olacak, ne kadar sürecek bunlara karar vereceğiz. Olayın 'Kılıçdaroğlu aday olacak mı' düzeyine indirgenmesi doğru da değil akılcı da değil. Konuşmamdan son derece rahatsız oldular. O nedenle konuyu başka yerlere çekmeye çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.  

“AK PARTİ’YE OY VERENLER BENİ ARADI” 

TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmanın ardından partisinden gelen tepkilere ilişkin de değerlendirmede bulunan Kılıçdaroğlu, konuşmasıyla ilgili CHP’lilerle sohbet ettiğini ifade ederek, şunları söyledi: 

Toplumun farklı kesimlerinden çok güzel yankılar geldi. Hepsine şükran borçluyum. Toplumun demokrasiye sorunlarının parlamentoda dillendirilmeye ihtiyacı vardı ve konuşmamla bunu karşıladığımı düşünüyorum. Geçmişte AK Parti'ye oy vermiş vatandaşlar da beni aradılar, konuşmamdan dolayı güzel sözler sarf ettiler. "

ÇIRAY: BU DEFA ADAY 

İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Kılıçdaroğlu’nun konuşmasında ilişkin Twitter üzerinden yaptığı değerlendirmede “Bütçe konuşmasının satır aralarına... Ve konuşmanın coşkusuna baktığımızda sayın Kılıçdaroğlu bu defa cumhurbaşkanı adayı” ifadelerini kullanmıştı.  

BAHÇELİ'DEN ELEŞTİRİ 

MHP lideri Devlet Bahçeli ise Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Zillet ittifakının cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğu anlaşıldı” demişti. 

KILIÇDAROĞLU NE DEDİ? 

Kılıçdaroğlu, TBMM Genel Kurulu'nda 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2019 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi üzerinde konuştu.  

Bütçeye ilişkin eleştirileri sırasında kendisine “Aday ol aday” ifadeleriyle laf atılmasının üzerine Kılıçdaroğlu, “Benim aday olamayacağımı size kim söyledi. Kim söyledi?” dedi.   

“Ben tek adam rejimi istemiyorum” diyen Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:  

“Ben ülkesinde esnafın ensesinde boza pişiren bir yönetim istemiyorum. Ben parlamenter sistem istiyorum. Demokratik, halkçı parlamenter sistem istiyorum. Ben her kuruşun hesabını veren bir siyaset anlayışı istiyorum. Ben tehdit edildiğim zaman mal varlığımla, ‘aramazsanız, incelemezseniz şerefsizsiniz’ diyen bir siyaset anlayışı istiyorum.” 

  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN