Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na tepki: 'Zillet'in adayı olduğu anlaşıldı

Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'na tepki: 'Zillet'in adayı olduğu anlaşıldı

MHP lideri Bahçeli, Kılıçdaroğlu’nun Genel Kurul’daki konuşmasına ilişkin yaptığı açıklamada, “Zillet ittifakının cumhurbaşkanı adayı olduğu anlaşıldı” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bütçe konuşmasına ilişkin yaptığı değerlendirmede, “Çok müjdeli bir konuşma oldu. Zillet ittifakının cumhurbaşkanı adayının Kemal Kılıçdaroğlu olduğu anlaşıldı” ifadelerini kullandı.   

OKTAY: MİLLETİMİZ TARAFINDAN MUHALEFETE MAHKUM EDİLDİLER  

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da Kılıçdaroğlu’nun Genel Kurul’da yaptığı bütçe eleştirisine ilişkin “Bu bütçe, BM insani gelişmişlik endeksinde en yüksek insani gelişmişlik sınıfına çıkardığımız milletimizin bütçesidir” dedi.  

‘Faiz bütçesi’ ve ‘haramzadelerin bütçesi’ diyenlerin ülke için tek bir çivi dahi çakmadığını ifade eden Oktay, CHP’nin yıllarca ülke insanını hor gördüğünü bu yüzden de halk tarafından ebediyen muhalefete mahkum edildiğini söyledi.  

oktay.jpg

KILIÇDAROĞLU: BU PARALAR NEREYE GİDİYOR? 

Kılıçdaroğlu, 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Teklifi ile 2019 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Teklifi'nin tümü üzerindeki görüşmelerde söz alarak Genel Kurula hitap etti. 

Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, Varlık Fonu’ndaki 170 milyarın denetlenmesi gerektiğini belirterek, bunun TBMM adına yapılması gerektiğini söyledi.   

Kısa vadeli borçların 2017’de 26 milyar lira olduğunu hatırlatan ana muhalefet lideri, şu ifadeleri kullandı: 

“Hiç vicdanınızla sorguladınız mı bu para nereye gidiyor. Bu kadar fakir fukara var bu ülkede. Nereye gidiyor bu paralar söyleyin Allah aşkına. Borsa İstanbul’u 200 milyon dolara sattıklarını söylediler. Borsa İstanbul’un karlılık oranı yüzde 52. İki ay sonra çıkaracaklar, böyle bir satış olabilir mi? 1 liraya da satabilirlerdi."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (19)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
19 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN