Çin duyurdu! Chang'e-5 ayın yüzeyine iniş yaptı

Çin duyurdu! Chang'e-5 ayın yüzeyine iniş yaptı

Ulusal Uzay İdaresi, Çin'in Chang'e-5 uzay aracının ayın yüzeyine başarıyla indiğini açıkladı.

Çin Ulusal Uzay İdaresi, 24 Kasım’da Ay'dan numune toplaması için "Ay Tanrısı" anlamına gelen "Chang’e 5" isimli insansız uzay aracını fırlatmıştı. Uzay İdaresi tarafından yapılan açıklamada, Chang’e 5’in Ay’ın 51.8 derece batı boylamı ve 43.1 derece kuzey enlemine başarılı şekilde iniş yaptığını duyurdu.

Uzay İdaresi, başarılı inişin ardından gerekli kontrollerin yapıldığını ve kurulum çalışmalarının gerçekleştirildiğini aktardı. İdare, Chang’e 5’in önümüzdeki 2 gün boyunca Ay yüzeyinden yaklaşık 2 kilogramlık kaya ve toprak örnekleri toplayacağını açıkladı.

Dünya'ya geri seyahat edecek olan uzay aracının Çin'deki İç Moğolistan'ın özerk bölgesi Siziwang Banner alanına inmesi planlanıyor.

Change'e-5’in hedeflenen görevi yerine getirmesi halinde Çin, 1959 yılında Ay'a uzay aracı gönderen ilk ülke olan Sovyetler Birliği ve ABD'nin ardından Ay'dan örnekler getiren üçüncü ülke olacak.    

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN