Çin'de şoke eden olay! Binlerce dondurmada koronavirüs çıktı

Tün dünyanın üzerine kabus gibi çöken koronavirüsün çıkış noktası olan Çin'de dondurmalarda da virüs tespit edildi. Şehirlere dağıtılan tüm ürünlere el konuldu, çalışanlar ise karantinaya alındı.

Dünya genelinde 94 milyonu aşkın kişiye bulaşan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) çıkış noktası olan Çin'de, Tianjin kentinde dondurmalardan alınan üç numunede virüs tespit edildiği bildirildi. 

Tianjin Daqiaodao Food Co. tarafından üretilen dondurmalardan alınan örnekler, salı ve çarşamba günleri kontrol için belediyenin hastalık kontrol merkezine gönderilmişti. Yapılan incelemeler sonucu dondurma örneklerinde Kovid-19 tespit edildi.

TÜM ÜRÜNLERE EL KONULDU

Tüm ürünlere el konurken, şirketin bin 662 çalışanı karantina altına alınarak nükleik asit testine tabi tutuldu. Ayrıca, dondurmalardan bin 812'sinin diğer şehirlere dağıtıldığı belirtildi.

Yetkililer, virüsün nasıl bulaştığını tespit etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN