Çin’den gelen korona aşısı İzmir’de uygulanmaya başlandı

Çin’den gelen korona aşısı İzmir’de uygulanmaya başlandı

Çin’den gelen koronavirüs aşısı, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, gönüllüler üzerinde uygulamaya başlandı.

Türkiye’de Hacettepe Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Murat Akova ve Prof. Dr. Serhat Ünal önderliğinde 20 farklı merkezde başlatılan koronavirüs aşısı Faz-3 aşamasına, İzmir’de Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Kliniği Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Şükran Köse öncülüğünde başlandı.

Prof. Dr. Köse “Ege Bölgesinde SBÜ Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 7 Ekim 2020 tarihinde başhekimimiz Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu’nun da eşlik ettiği organizasyon ile aşı çalışmasını başlattık. Aşı çalışmasında gönüllük anahtar rol oynar. Bu kapsamda Doç. Dr. Muhammet Ali Kanık, Doç. Dr. Kayı Eliaçık, Prof. Dr. Servet Akar, Prof. Dr. Aliye Tosun, Prof. Dr. Özgür Tosun ve Doç. Dr. Dilek Solmaz aşının ilk gönüllüleri olarak bu tarihi gelişmenin önderleri oldular. Çalışmanın başlanmasında başhekimimize ve gönüllü olan hocalarımıza şükranlarımızı iletiyorum“ dedi.

“ÇALIŞMALAR İNSANLIK ADINA UMUT VERİCİ”

Ülke genelinde bugüne kadar gönüllü olan yaklaşık 150 sağlık çalışanına aşı uygulandığını ancak bugün itibarıyla ciddi bir yan etki gözlenmediğini vurgulayan Prof. Dr. Köse “Yapmış olduğumuz bu faz-3 çalışmasıyla aşının insanları yeterince koruyup koruyamadığını ve ne kadar antikor oluşturduğunu gözlemleme fırsatımız olacak. Bu çalışmada yer almanın bir enfeksiyon hastalıkları ve immünoloji hocası olarak beni oldukça heyecanlandırdığını da belirtmek isterim. Yapılan aşı çalışmalarının insanlık ve insanlarımız için umut verici olacağını temenni ediyorum” diye konuştu.

“SAĞLIK ÇALIŞANLARI OLARAK KATKI SAĞLIYORUZ”

Tepecik Hastanesi’nin Türkiye’de aşı denemelerinde bulunan 20 merkezden biri olmasının gurur verici olduğunu belirten Hastane Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu ise “Sağlık Bakanlığımızın yürüttüğü aşı çalışmasının önemli bir ayağı hastanemizde yapılmaya başlandı. Son derece güven verici bir ortamda katıldığımız bu aşı çalışmasında sağlık çalışanları olarak gönüllülük esasıyla katkıda bulunuyoruz. Hastanemizde özellikle aşı konusunda daha deneyimli olan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları kliniğindeki hekim arkadaşlarımız başta olmak üzere aşı çalışmasına katılım gerçekleşmiştir. Ege Bölgesi’nin pek çok yerinden aşı için gönüllü sağlık çalışanı bulunuyor. Bakanlığımız en hızlı şekilde sonuç alıcı çalışmaları yaparak vatandaşlarımız için sağlık hizmeti sunma çabası içindedir. Bu süreçte hastanemiz gibi deneyimli ve bilgili merkezler de destek sunuyor. Aşı çalışmasının hayırlı olmasını diliyorum“ dedi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN