'Cinsel saldırı'dan yargılanan oyuncu Efecan Şenolsun beraat etti

'Cinsel saldırı'dan yargılanan oyuncu Efecan Şenolsun beraat etti

Rol arkadaşı oyuncu Elit İşcan'a yönelik cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen dizi oyuncusu Efecan Şenolsun, yargılandığı davada beraat etti.

Efecan Şenolsun'un Elit İşcan'a cinsel saldırı ve hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında açılan davada, karar açıklandı. Mahkeme, kesin ve inandırıcı delil bulunamadığı gerekçesiyle, Şenolsun'un beraatine karar verdi.

Anadolu 19. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, müşteki Elit İşcan ile sanık Efecan Şenolsun ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada söz verilen sanık Efecan Şenolsun, üzerine atılı suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "Yaklaşık 10 yıldır profesyonel oyunculuk kariyerim vardır. Birçok defa oyuncu arkadaşlarımla aynı ortamda yakın temaslarda bulunduğum çekimlerim olmuştur. Bu güne kadar hakkımda benzer bir suçlama ile açılmış her hangi bir soruşturma ya da kovuşturma bulunmamaktadır." dedi.

Müşteki Elit İşcan da, sanığın cinsel saldırı suçundan mütalaa doğrultusunda cezalandırılmasını istedi.

Elit İşcan'ın avukatı Ayşe Aylin Barcın ise, "Müvekkilim yaşadığı olaylar doğrultusunda sessiz kalmayarak bundan sonrası için başka kadınların bu tür şiddet olaylarına maruz kalmaması için bir hukuk mücadelesi vermektedir. Sanığın cinsel saldırı suçundan cezalandırılmasını istiyoruz. Vereceğiniz kararın bu tür şiddet olaylarına maruz kalan kadınlarımız açısından da emsal olmasını umuyoruz." ifadelerini kullandı.

Son sözü sorulan sanık Efecan Şenolsun, "Yapmadığım bir suçtan dolayı yaklaşık 3 senedir yargılanmaktayım. Bu yönü ile ağır manevi problemler yaşamaktayım. Beraatime karar verilmesini talep ediyorum." diye konuştu.

KESİN VE İNANDIRICI DELİL BULUNAMADI

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Efecan Şenolsun'un üzerine atılı "cinsel saldırı" ve "hakaret" suçlarını işlediğine dair her türlü şüpheden uzak, kesin ve inandırıcı delil bulunamadığı gerekçesiyle beraatine karar verdi.

5fae32e05542811ff8e7caaa.jpg

İDDİANAMEDEN

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, müşteki Elit İşcan ile şüpheli Efecan Şenolsun'un internet üzerinden yayınlanan bir dizide birlikte rol aldıkları anlatılmıştı.

İddianamede, Efecan Şenolsun'un rol arkadaşı Elit İşcan'a yönelik "İnsanların toplu olarak bir arada yaşama zorunluluğunda bulunduğu ortamların sağladığı kolaylıktan faydalanmak suretiyle cinsel saldırı" ve "alenen hakaret" suçlarını işlediği iddiasıyla 7 yıl 9 ay 15 günden, 17 yıl 4 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN